Святковий салат Наречена
Готуємо салат Наречена для святкового столу. Він виходить дуже ніжним і повітряним, готувати такий салат легко і просто - це відмінна ідея для святкового столу.
Інгредієнти:
3 шт. картоплі (відварити в мундирах і почистити);
4 яйця (відварити круто);
120 г твердого сиру (будь-якого);
200 г курки;
1 невелика цибулина;
150-200 мл майонезу;
1 ст. л. оцту;
100 мл окропу;
сіль, чорний перець за смаком.
Процес приготування салату.
Цибулю дрібно наріжемо кубиками.
Заливаємо цибулю окропом і залишаємо приблизно на 10-15 хвилину, щоб вийшла гіркота.
Далі зливаємо воду і додаємо одну столову ложку оцту. Все перемішуємо.
Збираємо салат. На дно круглої форми викладаємо шматочки курки і розподіляємо по поверхні. Секрет цього салату - це його легкість. Тому першою викладаємо курку на дно нашої форми.
Робимо сіточку з майонезу. Розмазувати його не потрібно.
Беремо половину картоплі, натираємо на тертці над блюдом, ні в якому разі не утрамбовувати. Якщо потрібно, то розподіляємо ложкою, намагаємося не пошкодити легкість картоплі,
робимо це дуже акуратно. Трохи посолити і поперчити.
Робимо сіточку з майонезу, не розмазуємо.
Наступний - це тертий сир. Можна взяти абсолютно будь-який. Робимо сіточку з майонезу.
Наступний шар - терті жовтки.
Потім терта картопля. Трохи посолити і поперчити.
Розподіляємо мариновану цибулю і робимо сіточку з майонезу.
Наш останній шар - терті білки. Прикрашаємо наш салат трояндочками з помідорів черрі. Ви можете прикрасити так, як вам більше подобається. Мені чомусь подобається прикрашати саме такими трояндочками.
Приємного всім смаку.