Святковий салат Водолій
Сьогодні готуємо листковий рибний салат з такою трошки дивною назвою «Водолій». У його складі рибні консерви, авокадо мариновані огірочки, зелений лук, курячі яйця, сир, все викладається шарами. У результаті виходить красива і смачна закуска, яку ми за традицією називаємо салатом.
Інгредієнти:
банка рибних консервів в олії або у власному соку (у мене сайра);
100 г твердого сиру;
2-3 маринованих огірка;
3 варених яйця;
1 авокадо;
пучок зеленої цибулі;
зубчик часнику;
майонез.
Процес приготування салат до святкового столу.
Рибні консерви розминаємо виделкою, не сильно, щоб шматочки риби були дрібніші.
Яйця розділити на білки і жовтки. Натираємо їх на тертці.
Часник дрібно порубати і додати в майонез. Перемішуємо.
Авокадо почистимо і натремо на крупній тертці.
Дрібно порізати зелену цибулю.
Огірочки зовсім маленькі, тому я їх наріжу тонкими кружечками. Так вони будуть ще смачніше. Як варіант огірки можна нарізати соломкою.
Викладати салат я буду у формі для того, щоб він був рівним і красивим. Її застелила харчовою плівкою.
Першим шаром викладаємо тертий сир, злегка ущільнюємо, змащуємо майонезом.
Другим шаром у нас буде зелена цибуля. Її також злегка змастимо майонезом.
Мариновані огірочки, ще трошки майонезу.
Наступним шаром викладаємо яєчний жовток, злегка ущільнюємо і злегка змащуємо майонезом.
Ще один шар маринованих огірочків.
Рибні консерви. На рибу викладаємо ще один шар маринованих огірків.
Злегка змащуємо майонезом.
Викладаємо шар тертого яєчного білка, злегка ущільнюємо.
І останнім шаром викладаємо авокадо, ущільнюємо.
Змащуємо майонезом.
Наш салат зібраний. Накриваємо тарілкою і швидким рухом перевертаємо.
Знімаємо форму, плівку і наш салат готовий. При бажанні прикрашаємо салат. Я буду прикрашати авокадо і маринованими огірочками.
Приємного смаку.