Відкрити категорії

Салат Шапка Мономаха до святкового столу




Готуємо салат для святкового столу Шапка Мономаха. Цей салат названий на честь великого Київського князя Мономаха. Приготувавши цей салат всього один раз, він назавжди залишиться улюбленим у вашій родині. Якщо хочете захвату і захоплення від ваших гостей, обов'язково готуйте цей салат.

Інгредієнти:
4 шт. картоплі (відварити в мундирах);
2 шт. моркви;
2 шт. буряка (середнього розміру);
4 яйця (відварити круто);
200 г копченої курячої грудки;
200 г тертого твердого сиру (будь-якого);
250 мл мелених волоських горіхів;
1-2 зубчики часнику;
200-250 мл майонезу;
сіль,чорний перець за смаком.

Процес приготування салату.


Для цього салату я буду використовувати маринований буряк, але ви також можете використовувати звичайний варений. Всі продукти крім курячої грудки я буду натерти на крупній терці. Натираємо картоплю, моркву, куряче яйце.

Натираємо буряк. Зубчик часнику пропустити через часникодавку і додати до буряка.

1


Додати половину порції горіхів. Я використовую звичайні волоські горіхи. Можна використовувати пекан.

2


Додам трохи майонезу і все перемішаємо.

3

Для цього салату я використовую копчену курячу грудку, але ви також можете використовувати індичку або будь-яке інше м'ясо, яке ви любите. Нарізаємо дрібними кубиками.

4


Для цього салату нам знадобиться кругле блюдо. Я використовую підставку для торта. Викладаю 1/3 частину картоплі і розрівнюю ложкою.

5


Сіль і перець додаю за смаком. Додам трохи майонезу і розподіляю все лопаткою.

6


Наступний шар - це бурякова маса. Викладаємо половину і акуратно лопаткою розподіляю. Цей шар змащувати майонезом не будемо, так як майонез ми вже попередньо додали.

7


Посипаємо сиром, використовуючи тільки половину.

8


Трохи майонезу. Розподіляю все лопаткою. Цей шар не обов'язково змащувати майонезом, орієнтуйтеся по своєму смаку.

9


Додам курячу грудку, використовуємо половину.

10


Змащую цей шар майонезом.

11


Наступний шар - це варені яйця. Додаю половину маси і змащуємо майонезом. З кожним шаром ми коло зменшуємо.

12


Наступний шар - це морква. Використовую половину і розподіляю лопаткою.

13


Цей шар також змащуємо майонезом.

14


Шари добре утрамбовуємо і починаємо робити форму шапки. Всі шари ми знову повторюємо і наш самий останній шар буде картопляним.

15


Наша шапка складається як би з двох поверхів - верхнього і нижнього. Верхній - це наша галявина, ми робимо її більш високою. Нижній шар більш плоский. Все утрамбовую лопаткою і формую нашу шапку.

16


Самий останній шар, як я вже говорила раніше, це картопляний шар. Акуратно розподіляємо картоплю мокрими руками.

17


Я змащую майонезом і зверху посипаю рештою горіхів.

18


Краї шапки посипаю тертим сиром. Важливо цей сир натерти на дрібній тертці.

19


Прикрашайте салат тими продуктами, які вам більше всього подобаються. Я прикрасила зернами граната, зеленим горошком, а також зверху зробила таку маленьку чашечку-квіточку з помідора.

20


Приємного смаку і веселих свят.


Салат Шапка Мономаха до святкового столу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com