Святковий салат черепаха
Пропоную Вашій увазі святковий салат, який називається черепаха на траві. Прикрасити салат ви можете на ваш розсуд.
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.;
чорнослив або родзинки - 50 г;
волоські горіхи - 300-400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт. (невеликий);
м'ясо куряче варене - 200 г;
яблука - 1-2 шт.;
сирок плавлений - 1 шт.;
майонез – 200 г;
зелень - 50-70 г.
Процес приготування салату.
Починаємо готувати. Для початку нам потрібно відокремити білок від жовтка. Білки натираємо на дрібній тертці.
Тертий білок я викладаю шаром на тарілку.
Наступний шар у нас буде куряча грудка. Тому нам її потрібно порізати на дрібні кубики. Викладаю філе 2 шаром.
Наступний шар у нас буде цибуля. Ріжемо її дрібними півкільцями. Викладаємо третім шаром.
Після цього нам можна все заправити майонезом.
Наступний шар – яблука. Для початку їх потрібно почистити і натерти на крупній тертці. Викладаємо терте яблучко.
Також на крупну тертку потрібно натерти плавлений сирок. Якщо хтось не любить плавлений сирок, ви можете використовувати звичайний твердий сир. Викладаємо на блюдо.
На дрібній тертці натираємо жовтки. Засипаємо наш салат зверху жовтком і акуратно все поправляємо.
Заливаємо це все майонезом.
Прикрашаємо зверху все це горішками. Ось такий у нас вийшов панцир черепашки.
Нарізаємо і прикрашаємо салат зеленню.
Створюємо голову, хвіст і лапи по вашому розсуду.
Я сподіваюся, що вам сподобається мій рецепт приготування такого салату. Бажаю приємного апетиту.