Новорічний листковий салат
Сьогодні готую дуже смачний святковий новорічний листковий салат і хочу поділитися з вами цим рецептом. Для приготування нам знадобляться прості продукти: копчена скумбрія, відварені яйця і морква, твердий сир, зелений лук, домашній майонез і для прикраси салату помідор і зелень кропу. Тепер більш детально.
Інгредієнти:
скумбрія копчена – 400 г;
яйця – 4 шт.;
морква – 2 шт.;
сир – 150 г;
цибуля зелена – 80 г;
майонез домашній – 200 мл;
помідор і зелень кропу.
Процес приготування салату на святковий стіл.
Отже, підготуємо наші інгредієнти. Я вже розділила і очистила скумбрію. У мене вийшло 2 ось такі філе.
Нарізаємо філе невеликим кубиком.
Яйця розділимо на білки і жовтки.
Натираємо на дрібній тертці білки.
Жовтки.
Натираю на крупній тертці моркву.
Сир.
Дрібно нарізаємо цибулю.
Отже, підготовлені всі інгредієнти, починаємо збирати наш салат. Для формування салату я буду використовувати ось таке кільце від рознімної форми для випічки діаметром 18 сантиметрів. Всередині його злегка змастити рослинним маслом.
Першим шаром викладаємо скумбрію, розподіляємо рівномірно.
Наступний шар буде зелений лук, розподіляємо.
Змащуємо майонезом.
Наступний шар жовток, майонез.
Наступний шар морква, майонез.
Твердий сир, майонез.
І останній шар яєчний білок. Злегка змастимо майонезом. Тепер я салат зверху накрию харчовою плівкою і поставлю в холодильник. Приблизно на годину, щоб він просочився. Минула година. Провертаємо кільце і знімаємо.
Прикрашаємо салат.
Готово!