Відкрити категорії

Святковий салат Червона Шапочка


Святковий салат Червона Шапочка


Звичайний поживний салат, що складається з основних, вживаних продуктів, можна зробити і святковим. Достатньо продукти укласти шарами, промазавши кожен майонезом, а зверху сформувати шапочку з зерен гранат. Так, давайте його зробимо разом.

Інгредієнти:
гранат невеликий – 300 г;
антрекот свинячий – 350 г;
горіхи волоські – 70 г;
яйце куряче – 3 шт.;
сир твердих сортів – 120 г;
картопля – 360 г;
морква – 200 г;
майонез – 380 г;
цибуля – 100 г;
сіль, зелень, спеції.

Процес приготування салату.


М'ясо ставимо варити, солимо воду. Моркву і картоплю в шкірці теж ставимо варити. Цибулю нарізаємо, заливаємо гарячим оцтовим маринадом і відставляємо.

Очищену варену картоплю натираємо на крупній тертці прямо на підготовлене для нього велике плоске блюдо.

11


Віджату від маринаду цибулю викладаємо зверху картоплі.

22


Видавлюємо майонез з тюбика у вільному порядку на шар цибулі. З допомогою великого ножа рівномірно розподіляємо майонез. Боки щільно притискаємо.

33

Рекламний блок
Антрекот розрізаємо упоперек волокон, щоб довжина була не більше 1,5 см. Потім двома виделками поділяємо на окремі волокна.

44


Відразу обмовлюся: м'ясо можна різати на кубики, але тоді все треба різати кубиками для гармонії смаку. А ми вирішили інгредієнти подрібнити на тертці для отримання м'якості, тому і м'ясо повинно бути більш м'яким у роті, тобто, розділеним на волокна. І відразу відповім на питання – чому використовується антрекот. Це найніжніше і в той же час пісне м'ясо свинини. Воно ароматне, в ньому немає жирових прошарків, ідеально підходить для всіх м'ясних салатів.

Викладаємо зверху на майонез м'ясо. Накладаємо майонез і розрівнюємо.

55


Волоські горіхи кладемо в блендер і кнопку тримаємо, рахуючи до 3 разів, струшуємо і повторюємо процедуру. Горіхи не повинні бути занадто подрібненими. Розмір крупинки треба залишити 3-4 мм. Горіх в салаті при попаданні на язик дає особливий смак. Це родзинка салату.

66


Посипаємо горіхами нашу форму. Промазуємо майонезом і розподіляємо.

77


Натираємо моркву на тертці з великими отворами прямо на шар з горіхів. Зверху промазуємо майонезом.

88


На шар моркви натираємо яйця і теж мажемо майонезом.

99


Останнім у нас буде шар сиру теж на крупній тертці. Потім майонез.

1010


На сформовану напівкруглу форму у вигляді голови викладаємо зерна граната, внизу робимо окантовку з листя петрушки. Дайте салату постояти 2 години, перед тим, як подавати до столу.

1111


Відрізати по шматочку і насолоджуйтеся насиченим смаком!

1212


Приємного смаку!

Рекламний блок
Святковий салат Червона Шапочка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com