Відкрити категорії

Святковий салат Квітка-семицвітка




Швидкий, легкий, смачний, повсякденний, святковий, красивий, чудовий, корисний – це ще не всі епітети про салат, який ми сьогодні робимо.

Інгредієнти:
капуста – 250 г;
морква – 150 г;
цибуля ріпчаста – 50 г;
картопля – 300 г;
буряк – 150 г;
майонез – 100 г;
огірок – 150 г;
копчений окорочок – 350 г;
петрушка, цибуля зелена, сіль.

Процес приготування салату.


В першу чергу ставимо на газ каструльку з маслом для смаження картоплі. Потім шаткуємо картоплю на крупній тертці для гарніру. Отвори в неї 1х0,5 см. Якщо такої терки немає, то наріжте картоплю брусочками як для картоплі фрі.

1


Поки ми готуємо картоплю нагріється масло і в нього кидаємо нашу заготовку. Смажимо до розм'якшення кілька хвилин. Золотистої скоринки не чекаємо, а просто перевіряємо на предмет готовності. Коли картопля стане м'якою виймаємо її шумівкою.

2

Викладаємо спочатку на папір, щоб пішов зайвий жир, а потім на чисту тарілку.

3


Наступною можна натерти моркву. Її потрібно шаткувати на тертці для корейської моркви. Тоді вона буде дрібною і акуратною. Різниця на фото видно між стружкою картоплі і моркви.

4


Буряк теж можна натерти сирою на цю ж тертку. А потім на 2 хвилини покласти в мікрохвильову піч, і вона стане готовою. Вам не знадобиться відварювати її годину.

5


Подрібнюємо цибулю, а також зелень петрушки і пір'я зеленої цибулі. Суміш цих інгредієнтів буде однією з пелюсток нашого салату.

6


На спеціальних отворах шаткуємо капусту. Звичайно, можна це зробити і просто ножем. Її ні в якому разі не потрібно м'яти руками, як зазвичай ми робимо це для інших салатів. В цьому й краса, що вона буде злегка жорсткою і хрусткою.

7


Наріжемо як вийде нашу найсмачнішу складову – копчений окорочок. Звичайно, його можна замінити просто відвареним м'ясом або ковбасою.

8


Огірок натираємо на тій же великій тертці, що і картопля, або нарізаємо тонкою соломкою.

9


Отже, всі наші сім пелюсток готові. Для того щоб красиво їх оформити на блюді підготуємо заготовку з фольги. Вона робиться дуже просто. Загортаємо 4 шари і відрізаємо, кінчики фіксуємо скріпкою. Якщо салату дуже багато, можна зробити з двох таких смужок. Звичайно, можна обійтися і без цієї форми, але тоді складно буде викласти закруглені краї. Так і робиться вона швидко.

10


Викладаємо заготовку на блюдо і наповнюємо. Можна навіть утрамбувати, тоді на святковому столі це буде виглядати просто чудово!

11


Пелюстку за пелюсткою викладаємо продукти на блюдо, чергуючи кольори в привабливому порядку. Формочку можна рухати разом з продуктами, що дуже зручно і практично.

12


Коли всі пелюстки викладені, в середину наливаємо майонез і солимо.

13


Перед вживанням все перемішати.

14


Приємного смаку!


Святковий салат Квітка-семицвітка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com