Відкрити категорії

Святковий салат Мімоза


Святковий салат Мімоза


Скільки господинь, стільки і рецептів салату «Мімоза» існує. Однак незмінним в ньому залишається риба, а візитною карткою є верхній шар з жовтків, натертих на дрібній тертці. Салат можна приготувати з картоплею і без, з рисом і яблуком і багатьма іншими продуктами. Це салат всіляких варіацій на тему «риба плюс жовтки».

Причому риба – не обов'язково тільки консервована. Зовсім непогано зробити такий салат з червоною рибою. Можна додати консервовану кукурудзу або крабові палички, все, що у вас є під рукою. Але не забувайте дотримуватися пропорції і укладати взаємоприйнятні смакові шари.

Інгредієнти:
картопля – 400 г;
морква
сир – 110 г;
вершкове масло – 90 г;
1 банка рибної консерви;
цибуля – 50 г;
яйця – 6 шт.;
майонез – 450 г;
сіль.

Процес приготування салату.


Промиваємо овочі і ставимо їх на вогонь. Так само чинимо з яйцями.

Поки варяться яйця потрібно багато встигнути. Покласти в морозильну камеру вершкове масло, якщо воно там не лежить. Поставити трохи води в чайнику на вогонь.

У цей момент нарізаємо дрібними квадратиками цибулю. Якщо вона червона солодка, то на цьому все. Проте, якщо використовується ріпчаста, то кладемо її в невелику тарілочку і заливаємо окропом (можна додати цукру і лимонної кислоти для маринаду, щоб прибрати зайву гіркоту).

Через 10 хвилин зливаємо воду через друшляк, промиваємо під струменем холодної води і віджимаємо. Цибулю для салату готова.

11


Якщо яйця ще не готові (мало кипіли) – натираємо на дрібній тертці сир.

22


Відкриваємо консерви і зливаємо масло. А рибу викладаємо на тарілку і виделкою ретельно розминаємо на окремі волокна.

33


Яйця вже до цього моменту готові. Швидко охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Тепер потрібно відокремити жовтки від білків. Для цього ножем робимо надріз починаючи від одного кінця до іншого. Тепер нам залишається тільки розсунути половинки. І жовток відокремиться від білка в цілості.

44

Рекламний блок
На одну тарілку натираємо білки на дрібній тертці, а на другу – жовтки.

Перевіряємо готовність картоплі. Якщо не зварилася, то ми ще встигаємо зробити індивідуальні формочки з фольги на одну порцію. Їх можна зробити багато. Для цього нарізаємо фольгу смужками шириною до 9 см, звертаємо спочатку в 2 рази, потім ще 2. Отримуємо 4 шари. Достатньо для того, щоб виріб тримав форму.

55


Фіксуємо скріпкою і проводимо рукою по внутрішній поверхні, щоб заокруглити форму. Ставимо на маленьку тарілочку, в ній салат і буде подаватися індивідуально.

66


До цього моменту овочі вже готові. Зливаємо гарячу воду і наповнюємо каструлю з холодною водою, щоб швидше охололи, достатньо потримати їх там 2 хвилини. Очищаємо від шкірки.

77


Картоплю тремо на середню тертку. А моркву – на дрібну.

Тепер приступаємо до укладання шарів. В маленькі форми і велике блюдо всі верстви кладемо однаково.

Спочатку буде шар білка. Трохи солимо. Змащуємо його майонезом і перемішуємо. В цьому шарі можна побільше майонезу і утрамбувати.

88


Викладаємо шар риби, потім майонез, не дуже багато.

99


Розподіляємо ложкою. Сильно не перевантажуйте себе майонезним шаром, їх буде багато, і салат в будь-якому випадку просочиться.

1010


На тертку з самими дрібними отворами натираємо вершкове масло прямо на блюдо.

1111


Кидаємо туди підготовлену цибулю. Поливаємо майонезом і розрівнюємо шар.

1212


Зверху викладаємо шар картоплі, її теж потрібно злегка посолити, на яку видавлюємо майонез. Розрівнюємо. Ні в якому разі не трамбуйте картопляний шар! Він повинен опуститися сам, інакше буде відчуватися грубуватий присмак. Майонезу можна трохи більше, щоб наступний сирний шар прилип сам.

1313


Розподіляємо сир рівномірно. Видавлюємо майонез в хаотичному порядку. Розподіляємо. Стежимо, щоб боки салату теж промазувалися майонезом.

1414


Кладемо моркву. Знову кладемо майонез, вже більш рясно, адже це останній його шар. Ретельно розподіляємо майонез з допомогою великого ножа з усіх боків.

1515


Зверху посипаємо жовтками. Прикрашаємо зеленню. І ставимо в холодильник на 2 години мінімум.

1616


Звичайно, його можна їсти і відразу, тільки він розпадеться на частини і не буде гармонійно просочений. Через 2 години дістаємо з холодильника і відрізаємо шматочок на пробу.

1717


А салат в порційних формочках теж готовий.

1818


Знімаємо фольгу.

1919


Готово! Смачного і веселих свят!

Рекламний блок
Святковий салат Мімоза


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com