Салат на святковий новорічний стіл Замети
На сімейні новорічні свята дуже охота здивувати гостей своїми кулінарними шедеврами. Представляю вашій увазі салат «Замети». Він виглядає незвично, смак залишить тільки приємні спогади.
Інгредієнти:
куряче м'ясо (будь-яка частина) - 250 - 300 г;
яйця – 4 шт.;
картопля – 3 шт.;
цибуля – 1шт;
сир (м'яких сортів) - 200 г;
часник – 1 зубчик;
оцет (70 %) - 2 ст. ложки;
майонез;
сіль, перець – за смаком.
Процес приготування новорічного салату.
Цибулю відчищаємо від лушпиння і нарізаємо не дуже дрібно, приблизно так. На 150 мл води додаємо 2 столові ложки оцту, і заливаємо цибулю, залишаємо її маринуватися на двадцять – тридцять хвилин.
Відварюємо окремо куряче м'ясо, яйця, картоплю.
Беремо яйця і розрізаємо вздовж.
Виймаємо жовток, розминаємо його, часник пропускаємо через прес, попередньо очистивши його, солимо, перчимо і додаємо майонез, все гарненько перемішуємо.
І заповнюємо яєчною масою наші білки.
Відварене куряче м'ясо нарізаємо дрібним кубиком – це буде перший шар салату. Зверху викладаємо замариновану цибулю.
Промазуємо майонезом.
Відварну картоплю натираємо на крупній тертці і кладемо наступним шаром.
Солимо, перчимо і заливаємо майонезом.
Якщо майонез дуже густий, можна додати кип'ячену воду або розсіл від огірків і помідор.
Далі, зверху картоплі викладаємо фаршировані яйця.
Натираємо сир на дрібній тертці і розподіляємо його по всій поверхні салату. Для того, щоб ця страва добре просочилося необхідно близько двох годин.
Але якщо часу не вистачає, щоб дати салату просочитися, зверху можна накрити його харчовою плівкою і поставити хоча б на тридцять хвилин у холодильник. Салат «Замет» прикрасить будь-який святковий стіл. Приємного смаку!