Новорічний салат Півень
Родзинкою новорічного столу може стати оригінально прикрашений салат «Мімоза». Дуже простий, але неймовірно смачний салат, який люблять усі! Особливо доречним буде в новорічну ніч!
Ви можете проявити свою фантазію і зробити салат у вигляді півня або ялинкової іграшки. У мене вийшов ось такий цікавий півник. Також в цей салат я додала яблуко і картоплю. Він виходить більш ситним і цікавим.
Інгредієнти:
сир - 100 г;
оцет - 30 мл;
вода - 30 мл;
вершкове масло - 20 г;
яйце - 4 шт. (круті);
картопля - 2 бульби (варені);
сайра - 1 банка (консервована);
яблуко - 1 шт. (зелене);
морква - 1 шт. (варена);
цибулина - 1 шт.;
майонез.
Процес приготування святкового салату.
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Картоплю, моркву і яйця потрібно відварити.
Дрібно наріжемо ріпчасту цибулю і замаринуємо. Додамо в чашку з цибулею 30 мл води і 30 мл оцту. Відкладемо на 10 хв.
Зелене яблуко очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці. Викладемо першим шаром на тарілку у формі півня. Зверху зробимо сіточку з майонезу.
Викладемо консервовану сайру наступним шаром. Попередньо злив масло, видалити великі кісточки і розім'явши рибу виделкою. Зверху зробимо сіточку з майонезу.
Натремо 20 г замороженого вершкового масла на дрібній тертці.
Зверху вершковий сир натремо на дрібній тертці, розподілимо по поверхні салату і зробимо сітку з майонезу.
Наступний шар – картопля на дрібній тертці, потім сітка майонезу. Зверху викладаємо цибулю, попередньо зливши воду з оцтом.
Натираємо моркву на дрібній тертці і зверху робимо сітку з майонезу.
Наступний шар білок на дрібній тертці.
Жовтки натираємо на дрібній тертці. Два жовтки змішуємо з паприкою і прикрашаємо зверху салат.
Прикрашаємо салат у вигляді півня. Дзьоб робимо з натертої моркви, а очей з маслини.
Готово! А вам сподобався салат?