Салат Граф з курячої печінки
Ідея створення такого салату з'явилася спонтанно, як зазвичай, коли залишається щось, і тут спрацьовує фантазія. Сьогодні вранці спробувала і мені сподобався цей смак, відмінне поєднання курячої печінки з сиром, зі смаженою цибулею, яйцем, картоплею, а волоські горіхи надають пікантність салату.
Інгредієнти:
50 г курячої печінки;
50 г твердого сиру;
2 варених картоплі;
2 варених яйця;
1 шт. ріпчастої цибулі;
оливкова олія;
волоські горіхи;
зелень петрушки;
сіль;
харчова плівка.
Етапи приготування салату.
Для салату нам знадобляться: варена картоплю (краще відразу варити в підсоленій воді), 2 варених яйця, сир, смажена цибуля, варена куряча печінка, майонез.
Беремо будь-яку форму, у мене квадратна, змащуємо її оливковою олією, вистилаємо харчову плівку (щоб звисали краї), яку також змащуємо маслом, надлишки витираємо серветкою. Сир тремо на крупну тертку і викладаємо на дно форми.
Змащуємо шар сиру майонезом.
Шар печінки змащуємо майонезом, я не змащувала особливо щедро, так що на любителя.
Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо на оливковій олії. Даємо охолонути.
Наступний шар смаженої цибулі. Змащуємо ще раз майонезом.
Варену картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці. Викладаємо на шар смаженої цибулі з майонезом. Щільно утрамбовуємо салат. Закриваємо плівкою і ставимо в холодильник на ніч.
Вранці дістаємо з форми, акуратно перевертаємо. Знімаємо плівку і ось що повинно вийти.
Прикрашаємо салат, для цього нам знадобитися волоський горіх і зелень петрушки (гілочки).
Ось так можна прикрасити салат.
Я думаю, що не обов'язково використовувати курячу печінку, можна також спробувати і яловичу, все на ваш смак.
