Відкрити категорії

Ікра-салат з баклажанів




Ікра-салат з баклажанів – це неймовірно смачна, вітамінна літня закуска, яка посідає гідне місце серед страв моєї кухні. У класичному варіанті всі інгредієнти ікри пропускаються через м'ясорубку, а в цьому рецепті ми подрібнюємо овочі ножем. Як краще і смачніше – вирішувати вам!

Інгредієнти:
4 баклажана;
5 помідорів (вибирайте смачні, ароматні помідори, наприклад – мікадо або сливку. Бажано, щоб вони були не дуже соковитими);
2 зелених болгарських перця;
1 велика цибулина;
3 зубчики часнику;
зелень: кріп і петрушка (по одному пучку);
сіль, чорний перець;
1 ч. л. цукру;
смажене соняшникове масло;
рафінована соняшникова олія для смаження.

Приготування ікри-салату.


Баклажани, кладемо на сковороду і обсмажуємо на олії під кришкою з усіх боків (на середньому вогні). Готові баклажани викладаємо на тарілку.

1


Баклажани ставимо під гніт, тобто накриваємо ще однією тарілкою і придавлюємо чимось важким, щоб стік гіркий сік.

2


Залишаємо баклажани мінімум на годину. Сік періодично зливаємо. Помідори очищаємо від шкірки (зручно робити це картоплечисткою). Розрізаємо навпіл помідори. Якщо помідори дуже соковиті, відіжміть їх небагато.

3


Половинки помідорів нарізаємо дрібними кубиками.

4


Викладаємо помідори в миску.

5


Цибулину дрібненько шаткуємо. Часник видавлюємо або натираємо на дрібну тертку. Додаємо до помідорів.

6


Перець очищаємо від ніжки і насіння. Нарізаємо маленькими кубиками.

7


Зелень нарізаємо і додаємо в ікру.

8


Солимо, перчимо. Додаємо цукор.

9


Баклажани очищаємо від шкірки і хвостиків.

10


Рубаємо баклажани ножем як можна дрібніше. З'єднуємо їх з іншими інгредієнтами, додаємо смажене соняшникове масло.

11


Гарненько перемішуємо.

12


Спеціально для ікри-салату з баклажанів я спекла домашній хліб. Спробуйте хлібець з маслом і ікрою – впевнена, така закуска не залишить вас байдужими.

13


Насолоджуйтесь!


Ікра-салат з баклажанів


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com