Салат з кабачків і капусти
У таку спеку не хочеться ніякої важкої і складної їжі. Ні їсти, ні готувати. По-моєму, самий оптимальний варіант в цьому випадку – швиденько спорудити якийсь смачний і корисний салатик! Так що приєднуйтесь!
Сьогоднішній салатик, який я хочу вам розповісти, з розряду самих легких та дієтичних. Готується він неймовірно просто і дуже швидко, а продукти використовуються для нього сезонні і найдоступніші.
Інгредієнти:
1 молоденький кабачок;
200 г молодої капусти;
невелика цибулина;
середній пучок кропу;
щіпка солі;
2 ст. л. лимонного соку;
щіпка свіжомеленого чорного перцю.
Готуємо салат на швидку руку.
Для початку підготуємо кабачок. З урахуванням того, що його для салату ми будемо використовувати в сирому вигляді, то його потрібно замаринувати. Для цього нарізаємо його соломкою, збризкуємо лимонним соком і перемішуємо. Нехай постоїть хвилин 10.
Тим часом у нас є можливість дрібненько нашаткувати капустку. Я для цього скористатися своєю диво-шатківницею, а потім переклала капусту в салатник. Додала трохи солі і прим'яла руками.
Тепер зелень. Її ви можете вибирати за бажанням і уподобанням. Я вирішила використовувати у поєднанні з капустою ароматну зелень кропу – ретельно промила пучок, обірвала гілочки м'якше. Просушила і дрібно порубала. Кріп у мене вирушив до капусти.
Залишилося очистити, помити і порізати пір'їнками молоду і соковиту цибулину – вона теж відправляється в салатник.
Тепер перекладаємо до капусти, цибулі і зелені вже промариновані кабачки, пускаємо трохи перцю і приправляємо ароматним домашнім маслом.
Добре перемішуємо.
Наш салатик готовий.
Приємного смаку!