Відкрити категорії

Салат з пекінської капусти і болгарським перцем




Зараз, напередодні літнього сезону, вже не хочеться м'яса. Хочеться зелені. Багато зелені і овочів. Хочеться чогось легкого й корисного. І до нас на допомогу поспішає капуста.

Капустяні салати – завжди дуже актуальні і практичні. Готувати їх можна цілий рік і кожен раз з чимось новим. У будь-якому випадку такої закуски завжди виходить багато, і вона буде неодмінно смачною і корисною.

Позавчора я вирішила приготувати салат з пекінської капусти (це, мабуть, вже останній раз в цьому сезоні) і болгарського перцю. Червоного солодкого, соковитого – як же мені всю зиму його хотілося. Додала ще всякої зелені, а для ситності – кілька перепелиних яєць.

Інгредієнти:
— 300 г пекінської капусти;
— половинка болгарського перцю (у мене був дуже великий);
— 2 невеликих огірка;
— великий пучок всякої зелені (цибуля, петрушка і кріп);
— 5 варених перепелиних яєць;
—2 ст. л. оливкової олії;
— щіпка солі;
— кілька крапель яблучного оцту.

Готуємо салат.


Пробігшись поглядом по опису процесу приготування такого салату, ви відразу ж переконаєтеся, що все неймовірно просто. Спочатку шаткуємо капустку і викладаємо її в салатник.

1


Потім нарізаємо соломкою половинку болгарського перцю. Його відправляємо до капусти.

2


Така ж доля спіткає і огірки — їх я вирішила нарізати півкільцями.

3


Всю зелень, яка у вас опинилася під рукою, ви гарненько промиваєте, просушуйте і подрібнюєте. Її місце теж у салатнику.

4


Тепер все щедро заправляємо оливковим маслом, пускаємо трохи солі і за бажанням для якоїсь кислинки додаємо трохи яблучного оцту.

5


Після активного перемішування салат потрібно перекласти на тарілку і оформити половинками варених перепелиних яєць.


Салат з пекінської капусти і болгарським перцем
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com