Відкрити категорії

Салат з червоної капусти




Я — великий любитель капусти - всякої і в будь-якому вигляді. Серед інгредієнтів для салатів мої фаворити — пекінська та червонокачанна капуста. До останньої мені вдалося прищепити любов і чоловікові. Він не може пройти повз неї в магазині і ображається, коли на нашому столі вона довго не з'являється.

Коли-то давно я прочитала десь, що французи вважають, що справжня жінка повинна вміти зробити з нічого три речі: капелюшок, салат і скандал. Не знаю, як щодо скандалу і капелюшка, але вміння приготувати салат з того, що є під рукою, допомагає урізноманітнити повсякденне меню і порадувати чоловіка. Основа салату, як ви вже здогадалися, червонокачанна капуста. До неї я додаю всі овочі, а іноді і фрукти (наприклад, кисло-солодке яблучко), якы є під рукою.

Інгредієнти:
— червонокачанна капуста — половина невеликого качана (близько 500 г);
— 1 морква середнього розміру;
— 2 невеликих свіжих огірочка;
— зелена цибуля;
— майонез для заправки.

Приготування салату з червонокачанної капусти.


Починаємо з капусти, її потрібно дрібно нашаткувати, трохи посолити і злегка пом'яти, щоб вона пустила сік.

1


Далі займемося морквою: миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.

2


Натерту моркву відправляємо до капусти.

3


На черзі огірки. Їх я теж мию, ріжу і відправляю до капусти і моркви. На цьому етапі від споглядання такого буйства фарб у мене вже прокинувся дикий апетит.

4


Зеленою цибулею можна було, звичайно, салат прикрасити, але я люблю її в дуеті з майонезом. Тому я її порізала і додала до інших овочів.

5


У нашій родині всі люблять майонез, тому їм салат я і заправила, але я впевнена, що і з іншою заправкою (сметана, рослинна олія) він буде не менш смачним.

6


Все – салат готовий. Залишилося перекласти його в салатник і прикрасити зеленою цибулею.

7


У двох словах цей рецепт можна озвучити так — нашаткуй червонокачанну капусту і додай, що буде в холодильнику: морква, огірок, яблуко, журавлину, зелений лук або іншу зелень. І кожний раз це буде нове, але дуже смачне і корисне блюдо. Приємного смаку!


Салат з червоної капусти
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com