Відкрити категорії

Салат з фруктів




Ні разу не готувала в перший тиждень Великого посту – дуже строго. Цього разу вирішила спробувати – як воно, їсти все сире! Поки що сьогодні – перший день, але я вже приготувала кілька страв. Їх і поділюся рецептами, оскільки вже випробувала на собі.

На сніданок приготувала салат фруктовий. Рецептів таких салатів стільки, скільки, мабуть, жінок у світі. Адже кожна з нас прагне в той чи інший рецепт внести щось своє. Це прагнення не оминуло і мене.

Інгредієнти:
— жменю горіхів (суміші волоських і мигдалю);
— 1 апельсин;
— 1 банан;
— 1 яблуко (краще кисле);
— 1 айва;
— жменю винограду;
— 1 ч. л. меду;
— щіпка кунжуту;
— щіпка кокосової стружки.

Приготування фруктового салату.


У мене було не так багато фруктів у холодильнику. Але, підсобиравши того-сього, я таки приготувала дуже ситний салат. Почала з тих продуктів, які не обвітрюються, як яблуко і другі. Це були горішки. Як я вже потім зрозуміла, треба було вдвічі більше накришити!

1


Я ввела в салат апельсин. Але, очистивши від шкірки, вирішила – а навіщо добру пропадати, і натерла спочатку цедру.

2


Ну а тепер прискоримо темп, і швиденько будемо різати все, що ви знайшли. У мене був банан. Я його цілий і нарізала дрібненько.

3


До речі, яблучко тут може бути і кислим, тому що заправляти салат будемо медком. У мене було солодке, тому і кажу, що краще кисленького взяти. Я не чистила від шкірки. Дрібно накришила.

4


Айва - шикарний плід. Особливо, якщо в поєднанні з іншими і з чимось солодким. Я нарізала її тонкими смужками, а потім подрібнила.

5


Хотіла покласти родзинки, але передумала – є ж виноград. Раніше я прибирала кісточки з ягід, а останнім часом не роблю так. Чому? Мені подобається, як вони апетитно похрустують під час їжі. Отже, відокремлюємо ягоди від грона і ріжемо уздовж навпіл.

6


Черга дійшла і до апельсина. Тільки я відразу, як нарізала його кубиками, відправила в салатник з іншими інгредієнтами, не забувши тут же злити з дошки сік.

7


Ну, а коли я зливала сік, я подумала – чому б не заправити салат соком половинки апельсина? Що я і зробила. Після чого полила медом.

8


Змішавши все, вирішила посипати салат кунжутом і кокосовою стружкою. 2-3 пісних хлібчика (в пачках продаються) і це шикарне блюдо наситило мене до самого обіду. Не знаю, як вам, я цей рецепт записала назавжди в пам'яті.

9


Корисно і поживно, чого ще можна бажати!


Салат з фруктів
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com