Відкрити категорії

Салат Морська перлина




Поділимося з вами докладним рецептом смачної листкової страви з романтичною назвою салат Перлина. Як і всі салати з оливковою заправкою, він дуже ефектний на святковому столі, тому візьміть цей рецепт на замітку, щоб порадувати красою і смаком ваших співтрапезників під час найближчого застілля.

Листкові салати вже досить давно і по праву займають своє почесне місце на святково накритих столах і в списку переваг багатьох гурманів. Ця досить ситна закуска подобається не тільки оригінальністю змішання смаків, але і прекрасним зовнішнім виглядом. Досить часто різноманітні листкові салати, в тому числі і салат Морська перлина, прийнято називати тортами-салатами.

Інгредієнти:
слабосолона сьомга – 200 г;
оливки без кісточки – 100 г;
сир – 100 г;
яйця перепелині – 20 шт.;
апельсин – 1 шт.;
червона ікра – 1-2 ст. л.;
майонез – за смаком;
сіль – за смаком;
перець – за смаком;
цибуля зелена – за смаком.

Покрокове приготування салату Перлина.


Для нашого святкового салату підготуємо наші продукти. Якщо раптом у вас чомусь не виявиться зеленої цибулі, то можете замінити її будь-якою іншою свіжою зеленню.

1


Відваримо перепелині яйця круто. Для цього досить 5 хвилин після закипання.

2


Очистимо апельсин від шкірки і білих волокон.

3

Філетіруємо апельсин і м'якоть наріжемо кубиками.

4


Сьомгу слабкого засолу наріжемо такими ж шматочками.

5


Залишивши одне перепелине яйце цілим, інші розрізаємо на половинки.

6


Відокремивши білки перепелиних яєць від жовтків, нарізаємо їх тонкими пір'ям.

7


Викладаємо половину білків на святкове блюдо, формуючи наш салат.

8


Наносимо на білки майонезну сіточку.

9


Натираємо поверх білків жовтки, використовуючи середню терку.

10


Солимо, перчимо, додаємо краплі майонезу.

11


Укладаємо шар з половини сьомги.

12


Оливки ріжемо кільцями.

13


Тепер – шар колечок оливкових з половини оливок, які залишаться після прикраси салату по нижньому колу.

14


На майонез – знову сьомгу.

15


І знову шар з решти оливок з майонезом.

16


Поверх – натертий на крупній або середній тертці твердий сир.

17


І на майонез укладаємо шматочки філе апельсина.

18


Змастити майонезом апельсини, красиво укладаємо змішані з майонезом білки перепелиних яєць на вершині салату, зробивши по центру поглиблення.

19


В заглибленні у нас буде червона ікра.

20


А в самому центрі – наша перлина, відварне перепелине яйце.

21


Наріжемо дрібненько зелений лук.

22


Для фіналу обсипаємо блюдо навколо салату різаним луком, створюючи потрібний яскраво-зелений контраст. Салат готовий! Приготований салат Перлина з сьомгою потрібно прибрати в холодильник, накривши скляним ковпаком, щоб він настоявся протягом кількох годин.

23

 

Про користь салату Перлина.


Цей салат, залежно від калорійності виду обраного майонезу, а також від його кількості, може бути дуже калорійним, тому доповнюйте його більш легкими стравами, що включають максимальну кількість зелених овочів і не дуже солодких фруктів. Наявність сьомги, перепелиних яєць, червоної ікри, зеленої цибулі і апельсинів робить таку їжу справжньою коморою з корисними мікроелементами, амінокислотами і вітамінами.


Салат Морська перлина


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com