Святковий салат Золота рибка
Не знаю, як ви, але я вже подумую, який салат я буду робити на Новий рік. Звичайно ж, буде і «шуба», і "Олів'є". Але так хочеться чогось новенького! Тому я трохи зімпровізувала, і ось що вийшло.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
маленька цибулина - 1 шт.;
яблуко кисло-солодке - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
оселедець слабосолоний - 1 баночка 160 г;
майонез - 150 г;
зелень кропу для прикраси - 3 гілочки;
лимонна кислота - маленька щіпка;
сіль для варіння картоплі - за смаком.
Приготування святкового салату Золота рибка.
Для салату мені знадобилися ці продукти.
У цьому салаті є кисло-солодке яблуко. Воно додало салату свіжості і новизни (принаймні для мене). Так і цибуля не сильно відчувається. Спочатку я відварила картоплю, моркву і буряк. Остудила. Щоб буряк не втратив колір, я відразу ж, вийнявши з каструлі, підставила його під струмінь холодної води, а потім прибрала в холодильник, щоб він там повністю охолов.
До речі, те ж саме зробила і з морквою. Зазвичай я для салату використовую цілий оселедець і сама його чищу. Але в цей раз в найближчих магазинах його не було, тому купила в баночці – вже очищений. Я дрібненько порізала.
Охолоджену картоплю порізала невеликими шматочками.
Подрібнила цибулю.
Натерла на середній терці моркву.
А також буряк.
В останню чергу натерла яблуко разом зі шкірою. Щоб воно не сильно потемніло, злегка посипала лимонною кислотою і перемішала.
Тепер стала збирати салат. Взяла плоске блюдо. Виклала картоплю у формі рибки.
На картоплю насипала цибулю і злегка придавила.
Змастила майонезом.
Виклала яблуко. Саме його сік зробить цибулю менш гірким і заодно його промаринує.
На яблуко поклала подрібнений оселедець.
Оселедець покрила буряком. Підправила форму рибки, а заодно прибрала крихти з страви навколо салату.
Поклала ще трохи майонезу.
І останнім шаром виклала морквину.
Залишилося рибку тільки прикрасити. Очі я їй зробила з перцю горошком. А луску намалювала майонезом. Навколо рибки «посадила водорості» з кропу. Ось така рибка у мене вийшла. Щоб салат добре просочився, я його прибрала в холодильник до наступного дня.
Дуже смачний салат! Веселий новорічних свят!