Святковий крабовий салат
Рідкісний святковий стіл обходиться без салату з крабових паличок. Я вирішила не відступати від правил і приготувала цей ніжний листковий салат. Став уже звичним, крабовий салат з рисом і кукурудзою у нас теж всі люблять, але все ж хочеться чогось новенького.
Не так давно я відзначила для себе чудове поєднання сиру, яєць і яблука в салатах. Крабові палички з їх ніжним смаком цілком вписуються в це поєднання.
Я робила салат в глибокому салатнику, потім зрозуміла, що непогано б його подавати порційно або робити на плоскому блюді. Але це вже на ваш розсуд.
Інгредієнти:
— 200 г крабових паличок;
— 200 г твердого сиру;
— 4 яйця;
— 1 невелика цибулина;
— 1 велике яблуко;
— майонез;
— петрушка і журавлина для прикраси.
Приготування святкового крабового салату.
Відварюємо яйця і охолоджуємо їх. Крабові палички дістаємо з морозилки. Сир тремо на крупну тертку.
Яйця чистимо і відокремлюємо білки від жовтків.
Пропускаємо білки в крупну тертку.
Крабові палички, поки вони ще не зовсім оговтались, теж тремо на тертку.
Чистимо цибулину. Її потрібно буде дрібно порізати.
Викладаємо салат шарами (кожен шар або змащуємо майонезом, або перемішуємо з майонезом в тарілці, а потім викладаємо салатник):
1.Білки.
2.Крабові палички.
3.Цибуля.
4. Тепер настала черга четвертого шару. Його я заздалегідь готувати не стала, так як цей шар — яблуко.
З яблуком чинимо, як з більшістю складових цього салату — тремо на крупну тертку. Яблуко викладаємо в салатник без майонезу.
Тепер сир, також приправлений майонезом.
Останнім шаром підуть терті на дрібній тертці жовтки. За бажанням можна також змастити їх майонезом. Я вирішила обійтися без майонезу і залишити жовтки як прикрасу салату.
«Почеркала» по верху салату тоненькою цівкою майонезу і прикрасила салат гілочками петрушки.
Доповнила картину ягодами журавлини.
Смачний крабовий салат готовий.