Новорічний салат Снігур
Гранатовий браслет люблю, але роблю його рідко. Оформила його не в класичній формі браслета, а по-зимовому - у формі снігура. Знаю, що цей салатик всі роблять по-різному, я люблю дублювати шари, так виходить ніжніше і салат краще просочується. Зазвичай роблю цей салат з копченою куркою, але вирішила її не купувати, а використовувати свинячий язик.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
буряк - 2 шт.;
яйця курячі - 2 шт.;
копчений язик - 300 г;
гранат - 1/2 шт.;
волоські горіхи - за смаком;
часник - 1 зубчик;
цибуля червона - 1 шт.;
майонез - 250 г.
Приготування новорічного салату Снігур.
Яйця відварюємо. Овочі теж відварюємо до готовності і чистимо.
Цибулю дрібно ріжемо. Я беру зовсім маленьку цибулину для салату, це справа смаку.
Дрібно ріжемо язик.
Подрібнюємо велику жменю волоських горіхів (можна в блендері, можна ножем на обробній дошці).
Буряк тремо на крупній тертці і додаємо до горіхів (шматочок буряка залишаємо на прикрасу).
Видавлюємо на тарілку 250 г майонезу і терем туди на дрібній тертці зубчик часнику.
Перемішуємо, це і буде наш соус для просочення шарів.
Беремо миску для салату і починаємо укладати шарами наш салатик. Перший шар - 1/2 картоплі (у мене 1 штучка пішла). Натираємо його на крупній тертці і так як нижній шар, я додала соус до картоплі і ретельно перемішала, потім ложкою сформувала щільний шар.
Другий шар: 1/2 язика + трохи цибулі.
Зверху соус із майонезу і часнику. Третій шар: 1/2 буряка з горіхами.
Зверху мажемо соусом (як і всі шари). Четвертий шар: тремо на крупній тертці моркву (маленький шматочок залишимо для прикраси).
Зверху трохи соусу. П'ятий шар: тремо на тертці 1 ціле яйце і жовток з другого (білок 1 яйця залишаємо для прикраси).
Зверху соус. Далі чергуємо шари.
Шостий шар: 1/2 картоплі + соус.
Сьомий шар: 1/2 м'яса + цибуля + соус.
Восьмий шар: 1/2 буряка з горіхами.
Останній шар змащуємо майонезом з часником. Ось що виходить.
Це наша основа для святкового оздоблення. Чистимо гранат. Вистачить і половинки. Шкода, що попався не дуже стиглий.
Ну а далі включаємо уяву і починаємо творити . Я з граната, буряка, моркви, білка яйця і гілочки кропу зробила снігура. Люблю з дитинства цю птицю. Вона у мене символізується з суворими північними морозами. Ось що у мене вийшло.
Чесно, оформляла снігура довше ніж вкладала шари. Але результат мені подобається. Я робила салат напередодні ввечері, щоб до сьогоднішнього дня він добре просочився. Так ось порада: білки яйця краще натерти і укласти навколо снігура безпосередньо перед подачею на стіл. Я поклала відразу і сьогодні вранці всі білки почервоніли від буряків. Зате між зерен граната теж почервоніло і снігур став виглядати красивіше. Ось як виглядає салатик з боку.
Салатик дуже калорійний, але приємний на смак і поживний. Приємного смаку і з наступаючим Новим роком!
