Салат з курячою печінкою
Необхідність постійного вживання печінки разом з іншими залізовмісними продуктами все ще неймовірно актуальна для мене. Адже всі знають, якщо потрібно, значить – не хочеться. Раніше якось їла спокійно і не замислювалася, а тепер навіть деколи доводиться себе змушувати.
Нещодавно знайшла для себе вихід – готувати салати з печінкою. Адже часом, змінивши один інгредієнт, отримуємо закуску з абсолютно новим і цікавим смаком. Для мене це не просто закуска, а повноцінний прийом їжі – салат вийшов неймовірно ситний і смачний.
Інгредієнти:
— 2 відварених яйця;
— 1 цибулина;
— 200 г печериць;
— 200 г відвареної курячої печінки;
— майонез для заправки;
— сіль і спеції;
— рослинна олія для обсмажування грибів.
Приготування салату з курячої печінки.
Яйця і печінка потрібні попередньо відварені й охолоджені, тобто це краще зробити заздалегідь. Печінка перед варінням потрібно гарненько промити, залити холодною водою і готувати 15 хвилин після закипання.
До речі, цибулю з грибами можна теж обсмажити заздалегідь. Але так як я вирішила, що вони будуть присутні в салаті вже безпосередньо перед його приготуванням, але і зайнялася цим не раніше.
До вже готових грибочках пустила трохи солі і перцю, а потім винесла остигати на балкон.
Тим часом подрібнюємо печінку і яйця.
Тепер просто з'єднуємо в салатнику всі наші складові і перемішуємо з майонезом, обов'язково спробувавши на смак.
Варіант подачі – справа ваша. Якщо блюдо для сімейного столу, то можна просто урізноманітнити зеленю. Якщо ж для гостей – до гілочки зелені не зайвим буде і квіточка з шкірки помідора.
Хоча тут можна напружитися і викласти салат в шарах.