Відкрити категорії

Салат Троянда




Продукти, необхідні для салату майже такі ж, як для «оселедця під шубою», але є і парочка нововведених. Перше – гаряча картопля подається окремим гарніром. Друге – це різноманітність у складі морепродуктів. Кальмари, креветки, крабове м'ясо (можна на вибір) оновлюють смак, салатик виходить ніжніше, навіть трохи солодкуватий.

Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
філе оселедця - 200 г;
крабове м'ясо - 100 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
майонез - 1 ст. л;
масло вершкове - 50 г;
буряк відварний - 3 шт.;
кріп свіжий - 2 гілочки;
морква відварна - 2 шт.;
майонез - 150 г.

Приготування салату Троянда.


Заздалегідь відварюємо моркву і буряк. Дві невеликі головки в салат, одна – для прикраси. Салат збирається швидко, тому паралельно поставимо варитися картоплю для пюре.

1


Овочі (буряк і моркву) можна натерти через велику тертку, але з-за великої кількості соку, який виділяється, від такого способу я відмовилася. Більшу частину буряків подрібнила маленькими кубиками, додатково побила ножем. Одну головку просто очистила.

2

Також зробила з морквою.

3


І ріпчастою цибулею. До речі, червоний лук краще би поєднувався з моїм салатом. Я обійшлася тим, що було в холодильнику.

4


Подрібнила крабове м'ясо, а ось для святкового столу більше підійде креветочне.

5


Для салатів намагаюся використовувати вже готове філе оселедця, тоді більше гарантій, що в салаті не попадуться рибні кісточки. Філе також подрібнюємо невеликими кубиками.

6


Салат майже готовий, залишилося заправить його майонезом.

7


Готовий салат формуємо гіркою у вигляді конуса. Бажано використовувати широку плоску тарілку, щоб залишилося місце для картопляного пюре.

8


Буряк розрізаємо навпіл. Кожну половинку – на тонкі пластини і починаємо перетворювати нашу гірку салату.

9


Пластинки буряків – своєрідні пелюстки вставляються, починаючи від верхівки салату до основи, від вузьких смужок до широких.

10


Хвилина нескладних маніпуляцій – і жива троянда на нашому столі. Окропимо трояндочку росою-кунжутом.

11


Залишилося зовсім небагато – зробити картопляне пюре. З каструльки з відварною картоплею зливаємо зайвий відвар, додамо вершкове масло, ложку майонезу для пишноти, подрібнену зелень кропу.

12


Суміш розмішуємо, товчемо, збиваємо і пюре готове.

13


Розкладаємо пюре по краях тарілки навколо трояндочки!

14


Смачного!


Салат Троянда


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com