Салат з моркви і ковбаси
Найпростіший салат, який можна приготувати неймовірно швидко, маючи під рукою лише три основних компоненти. Як на мене, він буде просто ідеальним для легкої вечері, особливо якщо майонезний соус замінити на улюблений мікс зі сметани або йогурту. Але мій чоловік віддає перевагу все ж майонезу, тому свій варіант закуски я пропоную з використанням саме цього виду заправки.
Назвати салат дуже корисним я не можу, через присутність в ньому ковбасних виробів. Але, думаю, що кожний з нас зараз в силу своїх можливостей, намагається віддавати перевагу максимально якісним продуктам, а наявність в закусці моркви, причому в досить великій кількості, все ж збагачує салат необхідними вітамінами.
Інгредієнти:
— 1 велика морквина;
— пів баночки консервованої солодкої кукурудзи;
— 200 г ковбаси;
— 2 ст. л. майонезу (йогурту/сметани);
— по щіпці солі і сушеного часнику.
Приготування салату з моркви і ковбаси.
Морквину очищаю і натираю на крупній терці.
Ковбасу нам необхідно порізати соломкою. В даному випадку у мене варена аматорська, але я також пробувала використовувати і копчену ковбаску – чоловікові сподобалося.
Ковбасу відправляємо в глибокий салатник до подрібненої моркви.
З солодкої кукурудзи необхідно злити всю рідину (найкраще це робити за допомогою друшляка), а вже тільки потім додавати до інших компонентів.
Тепер до цього імпровізованого тріо додаємо майонез, трохи солі, трохи сушеного часнику і перемішуємо. До речі, щоб додати пікантності, можна спробувати подрібнити зубок часнику і пустити його в салат – думаю, що він стане ще цікавіше на смак.
Подаємо салат до столу, не забуваючи про гілочки зелені для прикраси.