Буряковий салат з ковбасою
Цей салат ще можна назвати «вінегрет, який вийшов іншим». Все тому, що практично всі інгредієнти вінегрету в цьому блюді присутні. Смак ж, треба сказати, абсолютно відрізняється від цього класичного холодного овочевого салату.
Буряк – відмінний помічник організму в питаннях травлення. Але крім користі – це ще й дуже смачний овоч. Особливо у вареному вигляді. Салатів з буряком існує величезна кількість, але цей мені подобається тим, що його смак дуже ніжний, і при цьому його, при бажанні, можна взагалі нічим не заправляти.
Зазвичай я готую його у вихідні і відразу після сніданку ставлю варитися буряк, потім, приблизно в обід – картоплю та моркву і вже зовсім ближче до початку приготування салату – картоплю. Але ви можете варити овочі хоч напередодні, це на смак салату не вплине.
Інгредієнти:
буряк — 2 шт. (великих);
морква — 3 шт. (середніх);
ріпчаста цибуля — 1 шт. (маленька цибулина);
солоні або мариновані огірки — 5 шт. (теж невеликі);
картопля — 3 шт.;
варена ковбаса або шинка — 200 г;
сіль, перець, оливкова олія — за смаком.
Приготування бурякового салату з ковбасою.
Починаємо з того, що відварюємо всі овочі. Чистимо, миємо і остуджуємо буряк.
Нарізаємо кубиками.
Далі – черга відвареної моркви. Так само нарізаємо, як і буряк.
Тепер – варена ковбаса або шинка. Я зазвичай готую цей салат з курячої пастроми, але в цей раз вирішила, що трохи шкідливої і смачної ковбаси в такому корисному салаті – не завадить.
Солоні або мариновані огірки. Тут все на любителя. І навіть – під настрій. Іноді я кладу в такий салат солоні огірки, тоді я його взагалі не солю, іноді мариновані – в цьому випадку, буває, доводиться досолювати.
І відварну картоплю.
Дрібно-дрібно нарізаємо невелику цибулину і все це змішуємо в глибокій мисці або емальованій каструлі, після чого відправляємо на півгодини в холодильник – настоятися і остаточно охолонути.
Салат готовий! Можна заправити його оливковою олією, можна соняшниковою, можна взагалі несолодким йогуртом – в будь-якому випадку виходить дуже смачно. Я найчастіше не заправляю, і теж їм його з задоволенням. Приємного смаку!