Відкрити категорії

Салат Мімоза з сардиною


Салат Мімоза з сардиною


Напередодні свят, чекаючи гостей, кожна господиня замислюється над питанням: «чим порадувати і здивувати своїх близьких, які страви приготувати і як всім догодити?». Можу порекомендувати дуже смачний і ніжний салат «Мімоза з рибними консервами». Завдяки натуральним інгредієнтам цей салат корисний не тільки дорослим, але й дітям.

Інгредієнти:
картопля відварна - 4 середніх бульби;
яйця - 5 шт.;
майонез - 400-500 г;
морква - 2 шт. середнього розміру;
консерви «сардини в олії» - 1 банка;
сир твердих сортів - 200-300 г;
цибуля ріпчаста - 1 велика головка;
оцет - 1/2 ч. л.;
зелень кропу і петрушки - за смаком.

Процес приготування салату Мімоза.


Для початку підготуємо потрібні інгредієнти.

11


Отже, підготувавши всі компоненти салату спочатку необхідно відварити картоплю, моркву і яйця. Щоб овочі швидше охололи і легше очищалися потрібно залити їх холодною водою. Коли овочі охолонуть, акуратно знімаємо з них шкірку.

22


Яйця очищаємо від шкаралупи. При цьому стежте, щоб на яйцях не залишалося жодного шматочка шкарлупки, так як, потрапивши в салат, вона буде неприємно хрумтіти на зубах.

33


Підготовлені яйця треба «розгорнути», тобто білки відокремити від жовтків і скласти по різних тарілках.

44


Після цього беремо тертку середнього розміру натираємо білок. Так як білок досить тонкий і ніжний, то працювати з ним треба дуже обережно, щоб не поранити пальці об гострі леза терки.

55


Далі переходимо до підготовки жовтка. Для цього знадобиться звичайна вилка. З її допомогою розминаємо жовток до стану дрібної крихти. Чим дрібніше буде крихта, тим краще. І ще жовток обов'язково повинен бути охолоджений, холодний, інакше він може перетворитися в кашку, а в даному рецепті це недоречно.

66

Рекламний блок
Сир натираємо на тертці з великими отворами-лезами. Щоб він не обвітрився в той час, поки ви будете готувати наступні продукти для салату, оберніть натертий продукт в харчову плівку або накрийте тарілкою зверху. Якщо у вашому холодильнику не знайшлося твердого сиру типу, то можна замінити його звичайним плавленим сирком.

77


Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, щоб очі не сльозилися, потримайте цибулину 2-3 хвилини в холодній воді.

88


Нарізану цибулю перекладаємо в глибоку тарілку і заливаємо гарячою водою хвилин на сім. Це необхідно для того, щоб цибуля перестала гірчити. Деякі використовують цибулю в такому стані, але мої домочадці воліють бачити в цьому салаті замариновану цибульку. Тому, заливаючи цибулю окропом, додаємо пів чайної ложки оцту.

99


Коли цибуля замаринувалася, перекладаємо її в друшляк і даємо стекти, щоб згодом зайва волога не скупчилася на дні салатника. Моркву і картоплю натираємо на крупній тертці. Картопля має бути холодною, якщо натирати теплою, то вона буде занадто липкою, як клейстер.

1010


Переходимо до консервів. Відкриваємо баночку і висипаємо її вміст в глибоку миску разом з соком. За допомогою вилки розминаємо рибу.

1111


Далі починаємо викладати салат на блюдо. Першим шаром є консерви. Акуратно формуємо округлу форму страви.

1212


Далі шар змащуємо майонезом. Майонез може бути як магазинним, так і домашнім.

1313


Натертий білок буде другим шаром. Розподіляємо його акуратно і рівномірно. Його так само покриваємо шаром майонезу.

1414


Третім шаром викладаємо натерту моркву, рівномірно розподіляючи її, надаючи салату красиву форму. Цей шар теж покриваємо майонезом.

1515


Підготовлену мариновану цибулю викладаємо зверху моркви і злегка змащуємо майонезом.

1616


Поверх цибулі рівномірно розподіляємо натерту картоплю. Приправляємо її майонезом.

1717


Далі викладаємо тертий сир. Змащуємо майонезом.

1818


Розім'ятими жовтками прикрашаємо нашу страву. Це останній шар салату.

1919


Прикрашаємо наш салат петрушкою, кропом і зеленою цибулею. Готову страву відправляємо в прохолодне місце на одну-дві години, щоб вона просочилася.

2020


По закінченню цього часу салат можна подавати до столу, дивуючи своїх гостей оригінальністю і смаковими якостями.

Рекламний блок
Салат Мімоза з сардиною


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com