Салат з буряком та куркою
Обожнюю листкові салати, тому що вони виходять дуже ніжними та смачними. Сьогодні вирішила приготувати листковий салат з буряком і куркою.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 3 штуки;
картопля - 4 штуки;
буряк - 4 штуки;
яйця курячі - 3 штуки;
лук маринований - 1 штука;
сир - 200 г;
яблучний оцет - 2 ст. л.;
майонез - 300 г;
волоські горіхи - за смаком;
сіль - за смаком.
Як приготувати салат з буряком та куркою.
Для салату необхідно відварити картоплю, я її попередньо почистила, а потім варила, хоча можна й відварити в мундирі.
Також потрібно відварити курячі ніжки, буряк і яйця.
У мене через брак більшого було всього 1 яйце, хоча на даний салат найкраще покласти 3 штуки, смачніше вийде.
Поки варяться овочі і м'ясо, дрібно нарізаємо цибулю і заливаємо його яблучним оцтом. Сир натираємо на крупній тертці. Коли відварилися овочі і куряче м'ясо, дрібно нарізаємо на шматочки, картоплю, буряк і яйця, тремо на тертці.
Салат укладається шарами, кожен шар промазувала майонезом. Перший шар як зазвичай картоплю, солимо і зверху майонез.
Другий – куряче м'ясо, майонез і сіль.
Третій – маринована цибуля, майонез.
Четвертий – буряк, сіль, майонез.
П'ятий – яйце, сіль, майонез.
Шостий шар – сир.
Верхній шар майонезом не покривала. За бажанням можна салат зверху посипати волоськими горіхами, у мене ось таке бажання чомусь не виникло, тому вийшов салат без них.
Салат був з'їдений в цей же день, такий смачний вийшов. Головне не пересолити і також необхідно дати йому настоятися від 30 хвилин до 1 години. Тоді він такий ніжний і смачний виходить. Інгредієнти легкодоступні, причому з бульйону на курячих ніжках я потім зварила суп, безвідходне виробництво.