Салат купецький з м'ясом і чорносливом
Ще один з улюблених мною салатів, дуже ситний і смачний на мій погляд.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
огірок - 2 шт.;
сир твердий - 100 г;
чорнослив - 100 г;
яйця курячі - 3 шт.;
волоські горіхи рубані - 2 ст. л;
кріп - 1 пучок;
майонез - 50-100 г.
Спосіб приготування салату.
Отже відваримо шматок яловичини, остудимо, наріжемо на кубики 1,5 см на 1,5.
Чорнослив розпаримо в окропі, наріжемо смужками.
Волоські горіхи подрібнити ножем.
Огірок також нарізаємо смужками.
Зелень кропу миємо, просушуємо і нарізаємо дрібно.
Яйця відварити, очистити, відокремити білки від жовтків і натерти окремо на дрібній тертці. Тепер збираємо салат шарами. На дно кладемо огірок, майонез.
На нього шматочки м'яса.
М'ясо чорнослив і білки.
Потім посипаємо горіхами і кропом. Не забуваємо покривати шари майонезом. Я покриваю не всі шари, щоб не було занадто жирно.
І повторюємо всі верстви знову. І вже самим останнім буде шар жовтка, який піде на кріп.
От вийшло таке яскраве весняне сонечко.