Відкрити категорії

Новорічний салат Мімоза




Добре пробувати щось новеньке. Але іноді хочеться чогось забутого старенького. Все-таки, як не крути, давно відомі і популярні салати мають дуже збалансовані смаки. От і згадала я свою улюблену «Мімозу».

Як і у будь-якого салату, у «Мімози» є різні рецепти. З тих пір як до мене потрапив цей рецепт, я роблю «Мімозу» тільки так. Салат виходить ніжним і повітряним, немов тортик. І, на мій погляд, салат цей самий що не є новорічний - він ситний, досить калорійний, що зовсім не буде зайвим в зимові морози, і просто смачний.

Отже, салат складається з 9-ти шарів, черговість яких я суворо дотримуюся.

Інгредієнти:
1 банка консервів (сайра або скумбрія);
100 г сиру;
100 г вершкового масла;
200 г майонезу;
4-5 яєць;
1 невелика цибулина.

Для прикраси:
зелень кропу;
журавлина або зерна граната.

Як приготувати новорічний салат Мімоза.


Варені яйця очищаємо і поділяємо на білки і жовтки.

1

1 шар:
Натираємо білки на дрібній терці і викладаємо їх на плоску тарілку.

2


2 шар:
Тремо сир так само.

3


З консервів зливаємо рідину, викладаємо в тарілку.

4


Розминаємо виделкою і ділимо приблизно на 2 частини.

5


3 шар:
Риба.

6


4 шар:
Половина всього майонезу.

7


5 шар:
Натерти на дрібну тертку заморожене вершкове масло.

8


6 шар:
Риба, що залишилася.

9


7 шар:
Дрібно порізану цибулю. Можна її обшпарити, але я особисто проти свіжого лука в цьому салаті нічого не маю.

10


8 шар:
Майонез, що залишився.

11


9 шар:
Натертий на дрібну тертку жовток.

12


Прикрашаємо салат гілочками кропу і ягодами журавлини (або зернами граната).

13


Залишаємо салат в теплі на 30 хвилин, потім прибираємо в холодильник на кілька годин.

14


Салат готовий. Приємного смаку та передсвяткового настрою всім!


Новорічний салат Мімоза


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com