Салат з кукурудзою і сухариками
Не дивлячись на велику кількість всіляких рецептів салатів, іноді все-таки вдається знайти щось, що ще жодного разу не пробував. У цьому можуть допомогти різні кулінарні книги, журнали та інші видання, ну і, звичайно, Інтернет. Сьогодні я побуду черговим таким джерелом і поділюся з усіма рецептом салату.
Мені подобається пікантність у стравах, це або гострий присмак, або солоний, або і те і інше. Наприклад, часник я дуже часто використовую на додаток до закусок і салатів, ось і сьогодні вирішила додати в блюдо.
Що стосується сухариків, то вони теж привносять пікантну нотку, однак сьогодні я вирішила відмовитися від покупної «хімії» і приготувати їх самостійно. Для того, щоб їх смак був цікавіший обов'язково посипте якими-небудь приправами на свій смак, я взяла сушений базилік, коріандр і прованські трави. Звичайно, завжди можна скористатися готовими сухариками з магазину.
Інгредієнти:
білий хліб - 100 г;
невелика баночка кукурудзи;
кілька печериць;
пара зубчиків часнику;
салатні листя;
рослинна олія;
майонез;
сіль і приправи - за смаком.
Як приготувати салат з кукурудзою і сухариками.
Отже, спочатку я підготувала для салату сухарики: порізала дрібними кубиками хліб.
Розклала на деко, посипала гарненько сіллю і приправами. Поставила в духовку на слабкий вогонь години на півтори.
Тепер сам салат: вимиті гриби приготувала, обсмаживши їх в рослинному маслі.
Салатні листя нарвала на дрібні шматочки.
Додала кукурудзу.
Виклала смажені гриби.
Потім висипала вже готові сухарики.
Заправила майонезом і пропустила через прес часник, додавши його в салат.
Все перемішала і швиденько подала до столу, щоб сухарики не встигли розм'якшитися і апетитно хрумтіли.
Приємного смаку!