Салат з яловичого язика



Салат з яловичого язика


Я просто обожнюю страви, приготовані з язика! Якщо язик правильно зварити, то він виходить дуже м'який і смачний. Зі звичайним м'ясом і не порівняти! Можна сказати, що язик - це справжній делікатес. У салатах ж він особливо смачний. Він не такий жорсткий, як проста яловичина, і тому салатики з них виходять більш ніжні і приємні.

Інгредієнти:
- язик яловичий - 300 г;
- цибуля ріпчаста - 1 головка;
- яйця - 2 шт.;
- огірки солоні - 2 шт.;
- зелень кропу;
- сіль;
- майонез.

Як приготувати салат з яловичого язика.


Салат можна готувати і не з яловичого язика, цілком підійде і свинячий. Але на мій смак, свинячий все ж таки більш жирний (хоча і ніжніше). Та й просто смак яловичого мені подобається більше. Важливо зварити його правильно. Інакше він може вийти занадто жорстким і не таким смачним.

11


Язик кладемо в холодну воду. Якщо він занадто великих розмірів і не поміщається в каструлі, то його можна розрізати на дві частини. Після того, як вода закипіла, знімаємо шумівкою піну і даємо поваритися ще хвилин десять. Після цього обов'язково зливаємо першу воду, так як в ній міститься багато бруду і некорисних речовин.

Після цього заливаємо язик ще раз холодною водою і варимо кілька годин, поки він не стане м'яким. Солимо його десь за півгодини до кінця готування, інакше він може стати жорстким. Також в кінці можна покласти в каструлю чорний перець горошком і лавровий лист.

22


У готового вареного язика знімаємо шкірку, поки він не охолоне. А то потім знімати її стає важче. Нарізаємо тоненькою соломкою.

33


Ріпчасту цибулю ріжемо на квадратики. Для того щоб зняти з лука гіркоту, можна замочити його на кілька хвилин у гарячій воді.

44


Солоні огірки ріжемо соломкою.

55


Варені яйця також ріжемо смужками.

66


Ріжемо зелень кропу.

77


Заправляємо салат майонезом.

88


Все перемішуємо. Додаємо сіль.

99


Приємного смаку!


Салат з яловичого язика


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок