Відкрити категорії

Новорічний салат хлопавка




Інгредієнти:
картопля - 2-3 шт.;
морква - 1 шт.;
буряк - 1-2 шт.;
яйця курячі - 2 шт.;
горбуша консервована - 0,5 банки;
кукурудза консервована - 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
цибуля-порей - за смаком;
чебрець сушений - за смаком;
прованські трави - за смаком;
майонез - 100 г.

Як приготувати Новорічний салат хлопавка.


Відварюємо картоплю, моркву і буряк. Краще відварити заздалегідь, щоб овочі встигли охолонути.

1


В іншій каструлі варимо яйця. Поки все вариться, на сковорідку наливаємо олію. У розігріте масло додаємо по пів чайної ложки чебрецю і прованських трав.

2


Поки трави розкривають свій аромат, ми дрібно ріжемо цибулю.

3


Багато хто просто обдають цибулю окропом або маринують в оцті. Але мені ці способи не дуже подобаються. Додаємо цибулю до трав і обсмажуємо.

4


Картоплю тремо на дрібній тертці і викладаємо прямокутником на килимку (можна на пергаменті для випічки). Шар повинен бути не менше 0,5 см. Змащуємо майонезом, залишаючи з одного краю вільний шматочок в 2-2,5 см.

5

Чистимо моркву. Відрізаємо кілька тонких кружечків з товстого краю моркви і з тонкого краю, залишаємо їх для прикраси. Тремо на дрібній тертці моркву. Відкладаємо трохи тертої морквини для прикраси.

6


Решту викладаємо на картоплю. Промазуємо майонезом.

7


Викладаємо цибулю з травами.

8


Дістаємо консервовану горбушу. На мій салат пішло півбанки горбуші. Викладаємо її в мисочку, щоб не було зайвої вологи і розминаємо виделкою. Викладаємо наступним шаром. Знову трохи майонезу.

9


Чистимо яйця. Щоб шкаралупа легко чистили, треба відразу після варіння покласти яйця в холодну воду. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки залишаємо для прикраси, а білки натираємо на дрібній тертці.

10


Викладаємо білки і заправляємо майонезом.

11


Тепер найскладніше. Треба з нашого салату зробити рулет. За допомогою силіконового килимка, загортаємо салат від повного краю до порожнього (на фото справа наліво).

12


Тепер займемося прикрасою. Чистимо буряк, залишаємо один кружок на прикрасу і тремо на дрібній тертці буряк.

13


Перемішуємо буряк з майонезом.

14


Дрібно ріжемо цибулю-порей або ту зелень, яка є в будинку.

15


Натираємо жовтки на дрібній тертці.

16

Викладаємо наш рулет на тарілку. Я розкрила килимок, поклала зверху тарілку навскоси і перевернула. Обмазуємо рулет майонезом.
[center]17


Викладаємо буряк. Щоб вийшло рівно, я ножем заздалегідь прокреслила борозенки. Весь буряк не викладайте.

18


Тепер викладаємо цибулю-порей.

19


Продовжуємо прикрашати жовтком.

20


Тепер в хід йде терта морквина.

21


І знову буряк.

22


Прикрашаємо консервованою кукурудзою. Наша хлопавка повинна вистрілити. Вистрілить вона жовтком і прикрасами з морквини, буряка, цибулі-порею і кукурудзи. Не забудьте з лука порею зробити хвостик у хлопавки.

23


Ось такий салатик у нас вийшов.

Всім приємного смаку і веселих свят!


Новорічний салат хлопавка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com