Відкрити категорії

Салат Ніжинський


Салат Ніжинський


Дуже душевний і смачний ніжинський салат - зимова заготівля з огірків. У багатьох дачників трапляється так, що огірки переростають. Солити такі переростки рідко хто береться, а викидати шкода. У таких випадках рекомендую приготувати дуже смачний салат.

Мені так подобається, що, не маючи дачі і огірків-переростків, я спеціально купую в магазині звичайні огірки, щоб зробити таку заготовку. З урахуванням вартості огірків, все одно виходить дуже дешево, дуже смачно і з цим рецептом - дуже просто. Давайте зараз зробимо консервування на зиму ніжинського салату.

Інгредієнти:
огірки - 3 кг;
цибуля - 1 кг;
олія соняшникова - 200 г;
цукор - 5 столових ложок;
сіль - 3 столових ложки без гірки;
кріп свіжий - 100 г;
петрушка - 200 г;
перець запашний - приблизно 15 горошин;
оцтова есенція - 2 столових ложки.

Як приготувати салат Ніжинський.


Огірки миємо, можна залишити у воді на півгодини-годину.

11


Дістаємо, обрубаємо кінчики - вони будуть заважати естетиці нашого салату, шаткуємо тонкими півкільцями, відправляємо в каструлю, де буде готуватися салат.

22


Ріжемо півкільцями цибулю.

33

Рекламний блок
Дрібно нарубаємо зелень.

44

 

55


Відправляємо цибулю, зелень і духмяний перець в каструлю до огірків.

66


Кількість продуктів, які я взяла для заготівлі, у мене рівно розподілялося по двох каструлях.

77


Тому на дві частини я поділила сіль і цукор, додавши їх до овочів.

88


Перемішуємо вміст і залишаємо хвилин на 20.

Тим часом миємо і стерилізуємо банки і кришки.

99


У салат, який вже дав сік, додаємо олію і ставимо на вогонь. Будемо варити.

1010

 

1111


Тут існує два варіанти заготовки. Можна розкласти салат по банках, накрити кришками, поставити їх стерилізуватися і через 20 хвилин «паровій бані» закатати.

Але в цьому напрямку не пішла. По-перше, споруджувати водяну баню - це довго. По-друге, після парової бані салат неминуче осідає і виходить не зовсім повна банка.

Тому я пішла простим і надійним шляхом: варимо. П'ять хвилин.

1212


Потім додаємо 120-150 г води, в якій розбавлена столова ложка оцту (на кожну каструлю, якщо ємність одна 300 г води і весь оцет за рецептом).

1313


Кипить ще п'ять хвилин - можна розкладати по банках. Закатуємо. Перевертаємо - і остигати під «шубу», тобто під теплий рушник.

Рекламний блок
Салат Ніжинський


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Меєк Тетяна
Чи можна замінии оцтову есенцію на оцит ??
фото
Людмила
Звичайно можна. 150 мл. 9% оцту для цього рецепту.
фото
Марія
Дуже вчасно цей рецепт Ви подали! Дуже дякую! Пересівала огірки під зелені свята.І ось дощова погода спричинила гарний врожай огірків.Я вже не сподівалась, щобуде стільки величезних переростків.А ніжинський салат -- в сам раз! Я вже призабула його логічний рецепт! Дякую за гарний опис виготовлення цього САЛАТУ!!!
фото
admin
Марія, смачного!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com