Салат з печінки
Печінка є справжньою коморою вітамінів, білків, мінеральних речовин, які не тільки дуже корисні для людського організму, але і надають страві особливий аромат і специфічний смак.
Рецепти салатів з печінкою присутні в кожній кухні світу. Вона чудово поєднується з овочами, макаронами, крупами, для її приготування іноді використовуються і фрукти, що дозволяє надати печінки специфічний смак і тонкий аромат.
Великою популярністю користуються рецепти з печінки при приготуванні салатів, листкових пирогів, тістечок, печінкові кекси, котлети.
Салат з печінки - джерело білка, вітамінів і мікроелементів, необхідних організму щодня. Печінка ще й продукт дієтичний і корисний буквально всім.
Куряча печінка - смачний і корисний продукт. Але зовнішній вигляд її, м'яко кажучи, не радує, тому на святковому столі печінка курки з'являється не часто, хіба що у вигляді паштету.
Пропоную вам рецепт чудового салату з курячої печінки, який і сімейну вечерю прикрасить, і на урочистому обіді буде виглядати гідно.
Інгредієнти:
обсмажена куряча печінка;
консервований зелений горошок;
ріпчаста цибуля;
варене куряче яйце;
листя салату;
базилік;
сіль;
білий йогурт;
яблучний оцет;
цукор.
Як приготувати салат з печінки.
Замаринуємо цибулю, щоб їїо смак не перебивав смак інших інгредієнтів. Наріжемо півкільцями, заллємо холодною водою, додамо чайну ложку цукру і чайну ложку яблучного оцту.
Наріжемо курячу печінку на невеликі шматочки. Листя салату можна порвати руками або порізати на смужки.
Додаємо зелений горошок і подрібнене куряче яйце.
Якщо вам подобається майонез, можна використовувати його в якості заправки. Мої домашні майонез не люблять, тому я кладу білий йогурт без добавок. Двох столових ложок буде достатньо. Тепер салат можна посолити і перемішати.
Перед тим, як подати салат, зверху кладемо трохи маринованої цибулі і подрібненого базиліка.