Відкрити категорії

Салат з брюссельської капусти


Салат з брюссельської капусти

Зазвичай брюссельську капусту варять або запікають, але ми дуже радимо спробувати її сирою. Її пружні листочки надають салату незвичайну текстуру і добре поєднуються з іншими «щільними» продуктами - горіхами, селерою і руколою. Використовуйте молоді стебла селери, з середини куща. Більш жорсткі краще очистити від грубих волокон.

Інгредієнти:

150 г брюссельської капусти;
50 г руколи;
1 стебло селери;
4 тонких скибочок сирокопченої або сиров’яленої шинки;
1/4 склянки сушеної журавлини;

Рекламний блок
1/2 склянки волоських горіхів;
1/4 склянки тертого твердого овечого сиру (бажано пекоріно романо);
2 ст. л. оливкової олії «екстра вірджин»;
сік половини лимона;
пластівці сушеного перцю чилі або перцева суміш;
сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

1. Брюссельську капусту наріжте тонкими півкільцями. Руколу наріжте шматочками довжиною 1 см. Стебло селери розріжте вздовж на 3 частини і наріжте кубиками.

11

2. Волоські горіхи порубаєте на маленькі шматочки. Шинку наріжте тонкими смужками. Сушену журавлину крупно порубаєте.

22

3. У великій мисці змішайте брюссельську капусту, руколу, селеру, шинку, журавлину, горіхи і сир. Приправте сіллю, перцем і чілі пластівцями. Полийте оливковою олією і додайте 1 ст. л. лимонного соку. Акуратно перемішайте салат. При необхідності додати ще трохи лимонного соку.

33
Рекламний блок
Салат з брюссельської капусти


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com