Різдвяна кутя з пшениці
Сьогодні будемо готувати реально смачну кутю на святковий стіл, яка обов’язково сподобається всім вашим гостям. Шефкухар рекомендує рецепт цієї різдвяної куті!
Інгредієнти:
пшениця - 2 склянки;
мак - 200 г;
очищений волоський горіх - 200 г;
ізюм - 150-200 г;
мед - 3 ст. л.;
цукор - за смаком.
Процес приготування куті з пшениці.
Пшеницю треба промити, а потім замочити водою на 2 години.
Мак також потрібно промити і залити гарячою водою на 2-3 години.
Теж саме зробити з ізюмом - промити і також залити гарячою водою на 30 хвилин.
Очищені горіхи смажимо на сухий сковороді, а потім подрібнити.
З пшениця злити воду, пересипати в каструлю, залити гарячою водою у співвідношенні 1:2 і будемо варити 1 годину на повільному вогні до м'якості. Періодично будемо підливати гарячу воду. Каша повинна вийти розсипчастою.
З маку злити воду, перебити з цукром за допомогою блендера або ступки.
В готову кашу додамо розтоплений мед, розтертий мак, розпарений ізюм, подрібнені волоські горіхи. Все ретельно перемішати.
Смачного і веселих Вам свят!