Відкрити категорії

Різдвяна кутя з пшениці




Сьогодні будемо готувати реально смачну кутю на святковий стіл, яка обов’язково сподобається всім вашим гостям. Шефкухар рекомендує рецепт цієї різдвяної куті!

Інгредієнти:
пшениця - 2 склянки;
мак - 200 г;
очищений волоський горіх - 200 г;
ізюм - 150-200 г;
мед - 3 ст. л.;
цукор - за смаком.

Процес приготування куті з пшениці.


Пшеницю треба промити, а потім замочити водою на 2 години.

1


Мак також потрібно промити і залити гарячою водою на 2-3 години.

2


Теж саме зробити з ізюмом - промити і також залити гарячою водою на 30 хвилин.

3


Очищені горіхи смажимо на сухий сковороді, а потім подрібнити.

4


З пшениця злити воду, пересипати в каструлю, залити гарячою водою у співвідношенні 1:2 і будемо варити 1 годину на повільному вогні до м'якості. Періодично будемо підливати гарячу воду. Каша повинна вийти розсипчастою.

5


З маку злити воду, перебити з цукром за допомогою блендера або ступки.

6


В готову кашу додамо розтоплений мед, розтертий мак, розпарений ізюм, подрібнені волоські горіхи. Все ретельно перемішати.

7


Смачного і веселих Вам свят!


Різдвяна кутя з пшениці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Анастасія
Вперше робила кутю. Дуже смачно вийшло. Дякую=)
фото
admin
Анастасія, Смачного!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com