Відкрити категорії

Як приготувати кутю




Щороку на Різдво я готую кутю і пригощаю нею своїх кумів. Багато готують кутю використовуючи рис, але я традиційно використовую пшеницю. Благо зараз в магазинах продається пшениця в пакетиках з написом кутя. Але якщо в маркетах немає, під Різдво її продають бабусі склянками на ринку. У мене пшениця залишилася з минулого року, зберігалася у скляній банці, тому я її використовую і сьогодні.

Інгредієнти:
пшениця, мед, мак, курага, родзинки, чорнослив, волоські горіхи.

Приготування Різдвяної куті.


Крупу промити і залити водою. Залишити на ніч. Якщо так не зробити, то варитися вона буде довше.

1


Заливаємо водою і варимо до готовності. Я її зазвичай практично розварюю.

2


Добре промиваємо під проточною водою і даємо стекти.

3


Мак залити окропом і дати постояти. Потім воду злити.

4


Розтерти в ступці бажано білого кольору, але у мене ступка маленька, тому сильно дочиста не вийшло.

5


Додаємо мак до відвареної перловки.

6


Додаємо промитий ізюм.

7


Курагу добре вимити, якщо жорстка залити окропом не надовго, щоб стала м'якше. Подрібнити.

8


Аналогічно поступаємо з чорносливом, промиваємо, якщо суховатий потримаємо в окропі, і ріжемо подрібніше.

9


Додаємо подрібнені сухофрукти.

10


Додаємо волоські горіхи, тільки спочатку їх подрібнити. Додаємо мед і добре все вимішуємо в однорідну масу. Кутя має бути солодка, але не нудотна.

11


Прикрашаємо за бажанням. Я посипала кондитерською посипкою для пасок.

12


І син відніс цю кутю бабусі з дідусем. А завтра будемо пригощати кумів. Всіх зі Світлим Різдвом Христовим!


Як приготувати кутю


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com