Відкрити категорії
Різдвяне сочиво


Інгредієнти:
Під час Різдвяного святвечора православні християни готують особливе блюдо - сочиво ( або кутю). Варять його із зерен пшениці або рису, додають мед, мак, горіхи, родзинки. Згідно слов'янських традицій, зерно символізує воскресаюче життя, а солодощі - солодкість життя в майбутньому. За столом сочиво потрібно їсти в першу чергу, і хоча б ложку повинен з'їсти кожен член сім'ї.

Зерна пшениці - 1 склянка.
Вода - 2 склянки.
Мед - 3 столові ложки.
Волоські горіхи - 100 грам.
Цукровий пісок - 2 чайні ложки.
Ізюм - 200 грам.
Мак - за смаком.

- Переглянути -
Переглядів: 3 241   |  Коментарів 0
Варені раки


Інгредієнти:
Раки 1500 г
Вода 5 л
Свіжий кріп 1 пучок
Перець чорний горошок 3 г
Сіль 3 ст. л.

- Переглянути -
Переглядів: 4 166   |  Коментарів 0
Польова рисова каша з м'ясом


Інгредієнти:
(На 4-х літровую каструлю-казан):
Рис - 2,5 чашки (об'єм чашки 300 мл)
М'ясо - свинина + яловичина - 1 кг
Морква - 1 дуже велика штука або 2-3 середніх
3 цибулини середніх
чорний мелений перець - щіпка
Сіль - приблизно 2 ст.ложки без гірки (або за смаком)
Лавровий лист - 2-3 листочка
Гаряча вода-окріп - приблизно 4-5 літрів.
Рослинна олія - (! Не більше) 1 ч. ложку.

- Переглянути -
Переглядів: 3 981   |  Коментарів 0
1 2
Контакти: wagcooking@gmail.com