Російська кухня кулінарні рецепти.
Що таке російська кухня? Відповідаючи на це, на перший погляд, нескладне питання, багато хто скаже - звичайно ж, це, перш за все, така їжа як ікра і сьомга, горілка та святкові млинці. Китайці згадають борщ, в який на їхню думку додають горілку. Але справжня російська кухня - це щось зовсім інше. Наші пращури до 18 ст. їли в основному ріпу, брукву, редьку і капусту. Потім до них приєдналися гриби і картопля. І так, російська кухня поступово вбирала і різні кулінарні традиції.
Різноманітніше російська кухня стала з 18 століття. З'явилася мода на кухарів з Франції, що подарували незнані раніше котлети й сосиски, омлети і компоти. Французи подарували незвичайну подачу страв - на стіл все виставлялося одночасно. Їжу для закуски стали готувати в основному з риб. Найвишуканіша - стерлядь, з якої готували холодці і заливне. Вугор - теж вважався делікатесом. Аристократичні родини Петербурга почали готувати з другої половини 19 ст. рибні салати. Простий люд обходився оселедцем.
Росіяни на перше любили приготувати юшку або щі і калью (суп з риби). Туди додавали цибулю з дрібно нарізаними солоними огірками, рисом, розсолом і лимонним соком. Традиційними були розсольники і солянки. Прижився тут і борщ, який готували на кісткових і м'ясних бульйонах з додаванням в них квасолі, кабачків, ріпи і кислих яблук. У Росії після рибних страв друге місце займали м'ясні. Тут готували окосту, м'ясо в горщику, яке було улюбленою їжею представників усіх станів. А в XX столітті прийшов і шашлик.
Раніше російська кухня характерна була простотою й одноманітністю. А через століття вона стала тією, що відома світові. І зараз страви наших бабусь дарують радість і задоволення. Готувати старовинні російські страви не завжди легко. Але вони завжди різноманітять ваше меню і прикрасять будь-яке свято.
Різноманітніше російська кухня стала з 18 століття. З'явилася мода на кухарів з Франції, що подарували незнані раніше котлети й сосиски, омлети і компоти. Французи подарували незвичайну подачу страв - на стіл все виставлялося одночасно. Їжу для закуски стали готувати в основному з риб. Найвишуканіша - стерлядь, з якої готували холодці і заливне. Вугор - теж вважався делікатесом. Аристократичні родини Петербурга почали готувати з другої половини 19 ст. рибні салати. Простий люд обходився оселедцем.
Росіяни на перше любили приготувати юшку або щі і калью (суп з риби). Туди додавали цибулю з дрібно нарізаними солоними огірками, рисом, розсолом і лимонним соком. Традиційними були розсольники і солянки. Прижився тут і борщ, який готували на кісткових і м'ясних бульйонах з додаванням в них квасолі, кабачків, ріпи і кислих яблук. У Росії після рибних страв друге місце займали м'ясні. Тут готували окосту, м'ясо в горщику, яке було улюбленою їжею представників усіх станів. А в XX столітті прийшов і шашлик.
Раніше російська кухня характерна була простотою й одноманітністю. А через століття вона стала тією, що відома світові. І зараз страви наших бабусь дарують радість і задоволення. Готувати старовинні російські страви не завжди легко. Але вони завжди різноманітять ваше меню і прикрасять будь-яке свято.