Пиріжки з цибулею, сиром і яйцем
Сьогодні приготуємо пиріжки з цибулею, сиром і яйцем на сирному тісті. Тісто дуже просте в приготуванні і з ним приємно працювати. Пиріжки виходять м'якими і повітряними.
Інгредієнти:
сир - 250 г
курячі яйця – 2 шт.;
сметана - 150 г;
борошно - 2 склянки (350-400 г);
сода - 0,5 ч. л.;
цукор - 1 ч. л.;
рослинне масло для смаження;
Для начинки:
твердий сир - 150 г;
зелена цибуля;
відварені яйця – 4 шт.
Процес приготування пиріжків.
Готуємо тісто. В сир додаємо сметану, соду і сіль. Все добре перемішуємо. Сода прекрасно гаситься сметаною, тому додатково гасити її не потрібно.
В сирну масу додаємо яйця і цукор. Збиваємо міксером протягом декількох хвилин.
В отриману масу просіваємо борошно і швидко вимішуємо тісто. Воно виходить м'яке і ніжне.
Залишаємо тісто в сторону і займаємося начинкою. Яйця і твердий сир натираємо на тертці, а зелень дрібно рубаємо. Отримані інгредієнти перемішуємо між собою і солимо за смаком.
З тіста скачуємо джгут. Нарізаємо його на однакові частини, розкатуємо кружечком за допомогою качалки.
Викладаємо начинку і защипуємо краї.
Смажимо пиріжки на рослинному маслі з 2 сторін до золотистої скоринки.
Пиріжки виходять м'якими і ніжними. Начинку для таких пиріжків можна використовувати найрізноманітнішу. На наступний день вони не черствіють, залишаються ніжними і повітряними.
Смачного!