Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом, вони дуже смачні - тому що в них є секрет. І я від нього просто в захваті!
Тісто:
- півсклянки молока,
- 2 склянки борошна,
- 1 їдальня ложка цукру,
- 50 грамів вершкового масла,
- 2 яйця,
- пакетик сухих дріжджів,
- щіпка солі.
Начинка:
- 1 склянку рису,
- 5 яєць,
- 2 цибулини,
- 1 банку кукурудзи,
- сіль і перець.
Кукурудза - це і є той невеликий секрет, який класичне поєднання рису і яєць робить соковитим і яскравим.
Як приготувати пиріжки з рисом.
Приготуємо опару. Для цього тепле молоко змішаємо з цукром, сіллю, дріжджами і половиною склянки борошна. Залишимо в теплому місці на півгодини.
І займемося начинкою. Рис відваримо до готовності. Яйця зваримо круто. Цибулю подрібнити і обсмажимо до готовності на рослинній олії. Підготовлені інгредієнти змішаємо з кукурудзою (рідину зіллємо), посолити і поперчити за смаком.
До опари додамо розтоплене вершкове масло, яйця і півтори склянки борошна, що залишилося. Місимо тісто і залишимо підходити ще на годину.
З тіста, що піднялося, сформувати невеликі коржі, викладемо на них начинку, сформувати пиріжки і обсмажимо їх у великій кількості рослинного масла.
Пиріжки готові! Це відмінне доповнення до супу або бульйону як в гарячому, так і в холодному вигляді.
А якщо у вас, як і у мене, залишилася начинка, її легко можна перетворити в салатик. Просто додайте подрібнені крабові палички і свіжий огірок і заправте майонезом.
Приємного смаку!