Беручи до уваги, що яблука доступні постійно і всюди, вони виняткова начинка для пирогів. Напевно ви звернули свою увагу на те, що в американських кінокартинах часто в кафе дають яблучний пиріг. Напевно можна сказати, що цей пиріг там є національним блюдом. Класичний американський яблучний пиріг приготувати важко, хоча часто вони його готують з напівфабрикатів. Не менш апетитно - солодкий пиріг з кислосолодкими яблуками, запечених в ніжному тісті, так іменована «шарлотка». Це французька кухня. Та готується швидко і легко.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне 370 г
Молоко 100 мл
Свіжі дріжджі 10 г
Яйце куряче 1 шт.
Сіль 10 ч.л.
Вершкове масло 70 г
Філе лосося (Сьомги, форелі, кети, нерки) 400 г
Моцарела 120 г
Перець чилі 1 шт.
Помідори червоні 150 г.
Інгредієнти:
Для тіста:
Сметана 400 г
Масло вершкове 160 г
Яйця курячі 2 шт.
Борошно пшеничне 280 г
Цукор 2 ст. л.
Розпушувач 10 г
Сіль 0,5 ч. л.
Для начинки:
Яйця курячі 3 шт.
Цибуля зелена 120 г
Перець чорний мелений 1 щіпка.
Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.
Сіль 1 щіпка.
Інгредієнти:
Свинячий фарш 600 г
Картопля 5 шт.
Коржі вафельні 65 г
Яйця курячі 1 шт.
Цибуля біла 1 шт.
Часник 1 зубчик
Сіль 1 щіпка
Перець чорний мелений 1 щіпка.
Інгредієнти:
Для дріжджового тіста холодного приготування:
Борошно пшеничне 5 ст.
Масло вершкове 200 г
Сухі дріжджі 11 г
Цукор 0.5 ст.
Сіль 0,5 ч. л.
Яйця курячі 2 шт.
Молоко 1 ст.
Для начинки:
Мелена кориця 1 ст. л.
Сироп ягідний 100 мл
Крохмаль картопляний 1.5 ст. л.
Цукор 0.5 ст.
Вишня заморожена 500 г.
Для змазування пирога:
Яйця курячі 1 шт.
Олія оливкова 0.5 ст. л.