Пиріг із картопляного тіста
Спосіб приготування:
Додаємо до пюре ( десь з 4 картоплин) грам 100 розтопленого вершкового масла, 1 яйце, добре перемішуємо. Всипаємо приблизно склянку борошна. Вимішуємо некруте пластичне і приємне до рук тісто. Форму змащуємо маслом. Викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляємо руками, робимо бортики. Прибираємо в морозилку, поки готується начинка.
Готуємо начинку. Або обсмажимо гриби, або варене м'ясо обсмажимо з цибулею. Головне щоб начинка була майже готовою і смачною.
Коли начинка готова, дістаємо форму з тістом з морозилки, викладаємо на тісто начинку.
Готуємо заливку : 2 яйця збиваємо з 2 столовими ложками томатної пасти, солимо, додаємо повний стакан молока або вершків. Виливаємо на нашу начинку всю цю заливку.
Ставимо пиріг в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 40-50. За 10 хвилин до готовності дістаємо пиріг , посипаємо тертим сиром і знову у духовку спікатися до рум'яної скоринки.
Смачного!