Відкрити категорії

Чорничний пиріг


Чорничний пиріг

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 320 г;
чорниця - 400-500 г;
олія - 180-200 мл;
яйця - 5 шт.;
цукор - близько 120 г;
розпушувач - 2 ч. л.

Чорничний пиріг – відмінний варіант для випічки влітку і не тільки. Рецепт дуже простий, тісто виходить пишним, ароматним і вологим. На приготування такого торту у вас піде всього 20 хвилин.

Процес приготування чорничного пирога.

  1. Чорничний пиріг готується дуже швидко, тому вже можна починати розігрів духовки до 180 градусів, середня полиця з можливістю випікання вгору-вниз.

    Насипте 120 г дрібного цукру в скляний або металевий посуд середнього розміру. Вбийте 5 яєць середнього розміру (вони повинні бути кімнатної температури). Збити цукор і яйця міксером на високій швидкості кілька хвилин. Цукор в яйцях повинен повністю розчинитися. Після закінчення збивання повинна утворитися пишна і легка маса.

    Тонкою цівкою почніть вливати 180-200 мл олії в миску зі збитими яйцями. Весь час збивайте на високій швидкості. Через деякий час вимкніть міксер. Висипати в миску 320 г борошна і 2 ч. л. розпушувача без гірки. Все повільно, але ретельно перемішайте лопаткою.
    Готуємо тісто для чорничного пирога
  2. На дно викласти папір для випічки (у нас була розміром 24 х 24 см). Форму зсередини змастити невеликою кількістю вершкового масла і посипати панірувальними сухарями. Вилийте все тісто в форму і вирівняйте поверхню.
    Тісто для пирога виливаємо у форму
  3. Свіжу чорницю промийте під холодною проточною водою і обережно витріть паперовим рушником. Розподіліть рівномірно по всій поверхні пирога. Ви можете використовувати до 500 або навіть 600 г ягоди. Не вдавлюйте їх в тісто. Під час випікання вони трохи потонуть.
    Зверху на тісто викладаємо чорницю
  4. Помістіть форму на середню полицю в розігріту до 180 градусів духовку. Налаштування випічки вгору-вниз. Випікати тісто до 45 хвилин. Приблизно через 35 хвилин переконайтеся, що пиріг готовий. Обережно відкрийте дверцята духовки і вставте дерев'яну шпажку в центр. Якщо паличка суха, то значить, що чорничний пиріг вже готовий.

    Після запікання відкрийте дверцята духовки і через деякий час дістаньте пиріг з духовки. Оскільки чорничний пиріг не дуже солодкий, після охолодження його можна рясно посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.

    Глазур: налийте в миску 3 ст. л. лимонного соку. Також додайте 10 ст. л. цукрової пудри. Розмішайте глазур ложкою. Якщо ви продовжите перемішувати глазур ще трохи, вона стане ще більш гладкою. Цукрова пудра повинна повністю розчинитися в соку. Готову глазур викласти на остиглий пиріг.
  5. Готово. Смачного!
Час приготування: 45 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Чорничний пиріг - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 197 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 87)
Ключові слова: Пиріг / Солодка випічка

Чорничний пиріг
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com