Відкрити категорії

Вологий яблучний пиріг


Вологий яблучний пиріг

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 80 г;
дрібний цукор - до 100 г;
олія - 70 г;
картопляний крохмаль - 90 г;
середні яйця - 4 шт.;
розпушувач - 1 ч. л.
яблука - 1,4 кг;
цукор - 4 ст. л.;
манна крупа - до 30 г;
есенція - 0,5 ч. л.

Мій улюблений рецепт традиційного яблучного пирога на дуже пухкому бісквіті. Це дуже вологий пиріг з великою кількістю яблук, який кожен запросто зможе спекти.

Процес приготування вологого яблучного пирога.

  1. Підготуйте близько 1400 г яблук. Я настійно рекомендую використовувати як мінімум два різних сортів яблук. Яблука очистіть від шкірки і акуратно видаліть все насіння, а потім наріжте їх кубиками чи шматочками розміром не більше 2 см. Покладіть шматочки яблук в каструлю з більш товстим дном.
    Очитстити та нарізати 1,4 кг яблук
  2. Встановіть плиту на малу потужність. Накрийте кришкою і запікайте яблука 15 хвилин. Не наливайте воду в каструлю. У цьому немає необхідності, тому що з яблук швидко виділяється сік.

    Через 15 хвилин додайте 4 ст. л. цукру без гірки. Якщо у вас солодкі яблука, то ви можете додати половину тієї кількості цукру. Ви також можете додати трохи лимонного соку (якщо вам здається, що яблука занадто солодкі, і вам подобається кислуватий смак). Також додайте в яблука трохи ванільної есенції. Якщо вам подобається кориця, сміливо додавайте в яблука 0,5 ч. л. порошку кориці.

    Все перемішати і варити без кришки приблизно ще 5 хвилин. Перш ніж просто вимкнути смажені яблука, додайте до них 2 ст. л. без гірки манної крупи. Перемішайте вміст і дайте охолонути.
    Запікайте яблука
  3. Нехай смажені яблука остигають. Тепер можна приступати до приготування тіста. Я рекомендую вам почати попереднє розігрівання духовки. Встановіть 170 градусів з режимом випікання вгору-вниз.

    Насипте близько 100 г дрібного цукру в скляний або металевий посуд середнього розміру. Розбийте 4 яйця середнього розміру. Збити цукор і яйця міксером на високій швидкості до повного розчинення цукру в яйцях. Після закінчення збивання повинна утворитися пишна і легка маса. Збивання може зайняти до 10 хвилин. Після закінчення цього часу уменшіть швидкість до середньої і влийте масло тонкою цівкою. Налийте всього 1/4 склянки олії, що становить близько 70 г.

    Змішайте півсклянки пшеничного борошна з півсклянки крохмального або картопляного борошна. Також додайте 1 ч. л. розпушувача і просійте все це в миску з солодкою яєчної піною. Все акуратно перемішати лопаткою.

    Порада: щоб спекти яблучний пиріг без глютену, просто додайте крохмаль чи картопляну муку замість півсклянки пшеничного борошна. Потім просійте за допомогою розпушувача один стакан крохмалю або картопляного борошна.
    Готуємо тісто для яблучного пирога
  4. Вистелити форму папером для випічки і змастіть його зсередини невеликою кількістю масла. Я використовувала квадратну форму розміром 24 х 24 см.

    Форму з тістом поставити на середню полицю в розігріту до 170 градусів духовку, варіант запікання вгору-вниз (не виливайте зразу все тісто). Запікайте яблучний пиріг 20 хвилин. Після закінчення цього часу обережно відкрийте дверцята духовки і через деякий час вийміть форму для запікання. Духовку не вимикайте, просто трохи збільште температуру до 175 градусів.
    Випікаємо бісквіт
  5. Відставити на 5 хвилин, щоб тісто трохи охололо і зберегло структуру. Акуратно починаємо розкладати на корж заздалегідь спечені яблука. Рівномірно розподіліть їх по всій поверхні дна. Смажені яблука можуть бути ще теплими.
    Яблука розподіляємо по бісквіту
  6. Вилийте залишки тіста на смажені яблука. Акуратно розгладьте поверхню.
    Виливаємо залишки тіста на яблука
  7. Помістіть форму з яблучним пирогом у духовку на 175 градусів Цельсія. Виберіть середню полицю і запікайте десь 40 хвилин, поки вся поверхня не підрум'яниться (або трохи довше, якщо необхідно).

    Після запікання трохи відкрийте дверцята духовки. Через 10 хвилин відкрийте дверцята повністю і потім через деякий час дістаньте пиріг з духовки.
    Готовий яблучний пиріг
  8. Яблучний пиріг виходить ніжним і повітряним. Зачекайте близько 30 хвилин, поки пиріг охолоне. Потім діставайте його з форми.
  9. Наріжте яблучний пиріг шматочками тільки після того, як він повністю охолоне. Рекомендую його присипати цукровою пудрою, змішаною з корицею. Смачного!
Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 25 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Вологий яблучний пиріг - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 175 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 113)
Ключові слова: Пиріг / Солодка випічка

Вологий яблучний пиріг


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com