Відкрити категорії

Шоколадний пиріг (аналог Брауні)


Шоколадний пиріг (аналог Брауні)

Інгредієнти:

ванільний екстракт - 1,5 ч. л .;
борошно - 1 ст.;
несолодкий какао-порошок - 2/3 ст.;
цукор - 1,5 ст. ;
сіль - 1/2 ч. л .;
яйця - 2 великих кімнатної температури;
розпушувач - 1/2 ч. л .;
молока - 1/2 ст. кімнатної температури;
розтоплене вершкове масло - 200 г;
волоські горіхи - 0,5 ст. або за бажанням.

Глазур:
темний шоколад - 2 плитки;
згущене молоко - 1 банка.

1 стакан = 250 мл

Сьогодні варіант шоколадного пирога без додавання кави з глазур'ю на основі згущеного молока і шоколаду. Це один з варіантів Брауні. Тому він відрізняється по своїй текстурі, не такий вологий, більш щільний, але не менш смачний і шоколадний. Продукти доступні, робиться просто і швидко в одній чаші.

Процес приготування шоколадного пирога Брауні.

  1. Одразу в одній великій мисці змішуємо всі інгредієнти: 200 г розтопленого вершкового масла, 1,5 склянки цукру, 1 стакан борошна, 2/3 склянки несолодкого какао-порошку, 0,5 чайної ложки розпушувача, 0,5 чайної ложки солі, 2 великих яйця, 0,5 молока і 1,5 чайної ложки ванільного екстракту (якщо є, але ванільним цукром заміняти не треба). Акуратно починаємо перемішувати міксером до однорідності. Спочатку на низькій швидкості, а потім на середній приблизно пару хвилин. Занадто довго вимішувати тісто теж не потрібно, інакше воно буде занадто щільним.
    В глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти
  2. Додаємо подрібнені волоські горіхи. Перемішуємо.
    Сюди ж додаємо волоські горіхи
  3. Велику форму для випічки добре змащуємо вершковим маслом і розподіляємо тісто. Випікаємо 35-40 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів.
    Форму змащуємо вершковим маслом і розподіляємо тісто
  4. Як тільки вийняли з духовки, відразу робимо глазур. На водяній бані нагріваємо згущене молоко і 2 плитки гіркого шоколаду. Перемішуємо поки маса не стане однорідною.
    Робимо глазур
  5. Знімаємо з водяної і відразу ж поливаємо гарячий пиріг. Глазур досить швидко застигає, тому заздалегідь її не робіть.
    Поливаємо пиріг глазур'ю
  6. Дайте пирогу повністю охолонути, потім наріжте на порційні шматочки. Готово.

    Смачного!
Час приготування: 40 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Американська
Опис: Шоколадний пиріг (аналог Брауні) - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 466 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 48)
Ключові слова: Пиріг / Солодка випічка

Шоколадний пиріг (аналог Брауні)


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com