Насипний пиріг з яблуками
Сьогодні готую відомий, незвичайний яблучний пиріг, який готувати простіше простого і виходить він завжди, на диво дуже смачний, з хрусткою кірочкою зверху і ніжний всередині.
Інгредієнти:
соковиті кисло-солодкі яблука - 1200 г;
манка - 1 стакан (200-грамовий стакан);
борошно - 1 склянка;
цукор - 150-200 г;
сіль - 1\5 ч. л.;
ванілін - 1\4 ч. л. (або 1 пакет ванільного цукру);
розпушувач - 1 ч. л. з гіркою;
вершкове масло - 50-100 г;
кориця (без гірки) за бажанням - 1 ч. л.;
сік лимона на яблука - за бажанням і за необхідності.
Продукти для форми 20 см в діаметрі.
Процес приготування пирога.
Підготуємо форму для випічки. Дно застелити пергаментом, боки змащуємо вершковим маслом.
Змішуємо всі сипучі продукти: борошно, цукор, манку, розпушувач, ванілін або ванільний цукор.
Яблука необхідно натерти на крупній тертці. Їх бажано очистити від шкірки, але це на ваш розсуд і в залежності від сорту яблук.
Посипаємо яблука меленою корицею.
Тепер формуємо наш пиріг. Ділимо нашу суху суміш орієнтовно на 4 частини, а яблука на 3 частини. Висипаємо на сипучу суміш, розрівнюємо.
Зверху шар яблук.
Потім знову суху суміш, зверху яблука і так далі. Виходить 3 шари яблук та 4 шари сухої суміші. З приводу вершкового масла: в одних рецептах додавати на кожен шар, в інших - тільки зверху. Я додала масло всередині, окрім першого шару. Просто натираємо заморожене масло поверх сухого шару, зовсім трохи. На верх для красивої скоринки йде більше, приблизно 40 грам. На весь пиріг у мене пішло приблизно 60 г масла.
Випікаємо пиріг заздалегідь в розігрітій духовці 1 годину при температурі 170 градусів.
Як бачите, такий пиріг готувати дуже просто та швидко.
Торт можна діставати з форми і різати, коли він повністю охолоне. Смачного!
Діліться рецептом зі своїми друзями у соціальних мережах.