Відкрити категорії

Святковий пиріг з куркою




Пиріг дуже смачний і виглядає святково, прикрасить будь-який стіл! Готується досить швидко, а з'їдається ще швидше!

Інгредієнти:
тісто листкове - 460 г;
рослинна олія - 1 ст. л.;
курячі грудки - 500 г;
сир плавлений - 100 г;
кетчуп томатний - 2 ст. л.;
сир голландський - 100 г;
печериці - 150 г;
яйця курячі - 1 шт.;
петрушка зелень - 1/2 шт.;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком.

Процес приготування пирога.


Курячу грудку відварити до готовності в підсоленій воді (я додала лавровий лист і кілька горошин запашного перцю). Остудити і порізати на маленькі шматочки.

1


Печериці нарізати і обсмажити на рослинному маслі.

2


У великій мисці розтерти м'який плавлений сир. Додати до нього кетчуп (або томатну пасту) і ретельно перемішати до однорідності.

3


Додати до сирної маси курку, гриби і посічену свіжу зелень, будь-яку на ваш смак (у мене петрушка). Посолити і поперчити за смаком начинку!

4


Листкове тісто трохи розкачати і нарізати на трикутники.

5


На деко, застелений пекарським папером, викласти трикутники тіста по колу, трохи внахлест. Вийде ось таке "сонечко".

6


Сир натерти на тертці і викласти шаром по колу на тісто.

7


Зверху (допомагаючи собі двома великими ложками) викласти куряче-грибну начинку.

8


Загорнувши всі "промінчики" тіста до центру, закрийте ними начинку і добре закріпіть біля основи пирога, щоб у процесі випікання вони не розкрилися! Змастити пиріг збитим яйцем і присипати кунжутом (за бажанням).

9


Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Стежити за своєю духовкою! Готувати до зарум'янювання пирога.

10


Смачно як у теплом, так і в холодному вигляді!


Святковий пиріг з куркою
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com