Листковий рулет з маком
Хіба хто не любить смачне, що тане в роті листкове тісто? А якщо це тісто доповнено улюбленою маковою начинкою, і перетворено в смачний маковий рулет? А якщо і сам рецепт простий? Від такого десерту не відмовиться ні старий, ні малий! Тому будемо вчитися готувати вишуканий і простий рулет з маком в домашніх умовах.
Листкове тісто являє собою склад багатий на жири і хоча приготування тіста займе багато часу, завжди є можливість зробити його багато і заморозити, попередньо розділивши на порції по півкіло. Це дозволить застосовувати тісто з різними начинками, в тому числі і приготувати наш маковий рулет.
Цей рецепт, як не можна краще підійде для випадку, коли потрібно швидко приготувати смачну випічку до чаю. І знову я скористалася готовим листковим тестом. Виходячи зі своїх запасів складаються з 2 пакетиків маку і жмені мигдалю вирішила зробити рулет з маковою начинкою, а зверху рулет посипати горішками.
Інгредієнти:
тісто листкове - 0,5 кг;
горіхи - жменя;
мак - 100 г;
цукор - 0,5 склянки;
цукрова пудра - 4 ст. л;
вода - 1 ст. л;
жовток - 1 шт.;
сік лимона - 0,5 ч. л.
Приготування макового рулету.
Горіхи порубати ножем.
Листкове тісто розморозити і розкачати в прямокутник.
Для начинки можна використовувати готовий напівфабрикат, а можна приготувати начинку самостійно.
Мак змішати з цукром.
І змолоти в блендері.
Викласти начинку на прямокутник тіста.
Тісто згорнути конвертом, прищепити краї.
Змастити верх рулету жовтком або вершками і посипати горішками.
Викласти рулет на пергаментний папір і відправити випікатися в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Готовий рулет при бажанні можна покрити помадкою, змішавши цукрову пудру, сік лимона і воду.
Я використовувала не дріжджове тісто, рулет під час випічки сильно піднявся, довелося трішки його обім'яти. В наступний раз, для порівняння, хочу спробувати приготувати рулет із дріжджового тіста