Відкрити категорії

Маннік на кефірі з яблуками




Пиріг або торт маннік на кефірі з яблуками, курагою і горішками - дуже простий у приготуванні, дуже смачний і ароматний, він створить атмосферу затишку та свята. На душі відразу стане тепло і радісно.

Я, чесно кажучи, готувала пиріг маннік на кефірі з курагою і яблуками вже дуже давно, все не було приводу поділитися. До речі, мій рецепт яблучного пирога дозволить приготувати маннік на ряжанці, на йогурті, на кисляку, на молоці, з родзинками і з будь-якими фруктами, сухофруктами і горіхами, які вам до смаку припадуть. Дуже цікаво дізнатися і ваші смакові переваги, тому пишіть в коментарях, на чому і з чим ви любите готувати.

Інгредієнти:
манка - 1 ст.;
борошно пшеничне - 1 склянка;
цукор - 1 ст.;
кефір - 1 склянка (можна замінити молоком, сметаною, йогуртом або кисляком);
масло вершкове - 125 г;
сода - 1 ч. л.;
оцет - 0,5 ч. л.;
яблука - 500 г;
курага - 100 г;
горіхи - 100 г.

Для соусу:
сметана - 3 ст. л.;
мед - 1 ст. л.

Для прикраси:
кориця - або цукрова пудра;
ягоди;
фрукти;
сухофрукти.

Готуємо найсмачніший пиріг вдома.


Для початку в миску насипаємо манку, заливаємо її кефіром, ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини. Якщо ви хочете зробити маннік на сметані на молоці, змішайте 4 ст. л сметани, півсклянки молока і залийте манку цією сумішшю. Також кефір можна замінити йогуртом або кисляком. Ми будемо готувати в духовці, тому включаємо її грітися на 180 градусів. Тепер займемося приготуванням тіста. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло в миску з кефіром і манкою насипаємо цукор, наливаємо розтоплене масло.

1


Розмішуємо інгредієнти, додаємо борошно, до нього додаємо соду, погашену оцтом, замішуємо тісто. Ми готуємо на кефірі без яєць! Тісто буде дуже смачним, м'яким і ніжним!

2


Я роблю пишний маннік з курагою, тому заливаю її хвилин на 10 гарячою водою. Теж саме можна зробити і з іншими сухофруктами, якщо ви кладете їх в пиріг.

3


Яблука миємо й нарізаємо тонкими часточками. Пиріг з яблуками виходить більш соковитим.

4


Кладемо яблука в тісто і ще раз ретельно перемішуємо. Класичний торт не включає в себе яблука, але мені так подобається набагато більше!

5


Віджимаємо курагу або інші сухофрукти від води за допомогою паперових рушників, кладемо в тісто, туди ж кладемо і горішки і ретельно перемішуємо.

6


Беремо форму для пирога і змащуємо її маслом, а потім присипаємо манкою.

7


Викладаємо тісто на пиріг без яєць у форму і ретельно розгладжуємо лопаткою.

8


Ставимо тісто в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Перевіряємо готовність зубочисткою або сірником, засовуємо її в серединку і дістаємо, деревинка повинна залишитися сухою. Дістаємо найсмачніший яблучний пиріг з духовки і даємо трохи охолонути!

9


Прорізаємо ножем по периметру, беремо велику тарілку, прикладаємо до форми і перевертаємо торт на тарілку.

10


Знімаємо форму. До речі, силіконову форму можна нічим не змащувати і не присипати, до неї все одно не прилипне.

11


Тепер прикрашаємо класичний маннік на кефірі корицею або цукровою пудрою, посипаючи ними зверху. Прикрашаємо ягодами або фруктами. Я використовую розморожену полуницю.

12


Додатково прикрашаю курагою.

13


Розрізаємо яблучний пиріг на порційні шматочки і розкладаємо по тарілках.

14


Смачного!


Маннік на кефірі з яблуками
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com