Вишневий пиріг
Вишневий пиріг готувати якось не по сезону, скажуть деякі з вас, але решта приєднаються до мене і приготують для своїх рідних смачний і ароматний пиріг. І не важливо, що на вулиці пізня осінь. Як це можливо? Треба лише мати під рукою трохи замороженої вишні.
І ось ця холодна пора настала і тепер я можу з морозилки брати ягоди, які приховала для своєї сім'ї. Думаю, не тільки одна я заморожувала на зиму ягоди. Якщо у вас є стаканчик цих або будь-яких інших ягід, пропоную разом зі мною приготувати смачний пиріг.
Інгредієнти:
5-6 сухарів;
5 яєць;
100 г молока;
цукор за смаком;
1 склянка вишень;
2 ст. л. вершкового масла;
2-3 ст. л. манки для присипки форми;
цукрова пудра.
Приготування вишневого пирога.
У тарілку розбиваємо яйця.
До них додаємо цукор.
Цю солодку масу перемішуємо.
Заливаємо молоко і знову злегка перемішуємо до однорідності.
Форму змащуємо маслом і присипаємо манкою.
Сухарики ламаємо на шматочки і викладаємо у форму.
Присипаємо сухарики вишнями без кісточок.
Знову викладаємо сухарі і знову їх присипаємо ягодами.
Заливаємо пиріг яєчною масою з молочком.
Відправляємо форму в духовку, де готуємо вишневий пиріг до готовності.
Готовий пиріг повинен бути повненьким, але ніжним всередині. Зверху повинна вийти скоринка із сухих солодких сухариків.
Присипаємо пиріг цукровою пудрою і подаємо до столу в теплому вигляді або після повного остигання.
Приємного смаку!